Vicepresedintele PDL, Raluca Turcan a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca bacalaureratul 2013 "poarta amprenta de frauda" si pentru asta vinovat este guvernul Ponta. "Premierul TV, in goana dupa imagine si voturi a transformat bacalaureatul dintr-un examen de evaluare a competentelor intr-o intrecere socialista de multumit pe toata lumea.

Toata aceasta abordare tine de o mentalitate comunista si transforma mii de copii in asistati ai statului, someri cu diplome (80% dintre absolventi nu profeseaza in domeniile pentru care s-au pregatit). Ce s-a intamplat la BAC in multe judete nu ii va ajuta pe copii, dimpotriva", a declarat Turcan, potrivit unui comunicat de presa, remis Hotnews.ro.

Vicepresedintele PDL propune cateva solutii la problemele din invatamantul romanesc, si anume reintroducerea examenelor la liceu si facultate.

O alta solutie a PDL pentru educatie ''este subventionarea creditelor pentru studii (acordarea de credite in limita a 100.000 de euro, cu dobanda subventionata de 80%, celor care au nevoie pentru continuarea studiilor sau cercetarilor)''.

Raluca Turcan vorbeste despre necesitatea ''demararii programului 'Bursa Intreprinzatorului' care acorda deductibilitate fiscala agentilor economici care acorda burse de studii si fac investitii in cercetare si laboratoare. ''Aceasta masura, pe langa faptul ca raspunde nevoilor reale ale pietei muncii, este si o masura care ajuta statul foarte mult. Statul scapa, in fapt, de plata unui ajutor de somaj si castiga un angajat, platitor de taxe si impozite'', a a explicat vicepresedintele PDL.