Fostul premier Radu Vasile, care a incetat din viata in noaptea de marti spre miercuri, a fost inmormantat vineri, la ora 12:00, cu onoruri militare la Cimitirul Bellu Catolic, langa mormantul fostului lider taranist Corneliu Coposu, anunta Mediafax. Sicriul cu trupul neinsufletit al fostului premier a fost depus la Senat pana vineri, la ora 10.00, pentru ca cei care au dorit sa ii poata aduce un ultim omagiu.

Radu Vasile, in varsta de 71 de ani, a murit in noaptea de marti spre miercuri. Fostul premier taranist suferea de cancer la colon, iar in urma cu trei ani fusese operat, el tratandu-se atat in tara, cat si in Isreal.

Radu Vasile a fost prim-ministru in perioada aprilie 1998 - decembrie 1999, propus de PNTCD. El a fost si senator PD de Arges in legislatura 2000-2004, iar in 2 februarie 2004 a fost ales vicepresedinte al Senatului, la propunerea PD, inlocuindu-l pe senatorul Ion Vela.

Cariera sa politica a fost legata de PNTCD, formatiune in care a fost secretar general si membru al Biroului de Conducere.

De asemenea, Radu Vasile a fost profesor la ASE.

Presedintele Traian Basescu l-a decorat post-mortem pe fostul premier Radu Vasile. "Pentru contributia remarcabila la edificarea si consolidarea statului de drept, pentru intreaga activitate pusa in slujba promovarii intereselor Romaniei, pentru competenta si abnegatia dovedite in actul guvernarii, domnul presedinte Traian Basescu a conferit post-mortem Ordinul National ᅡSteaua Romanieiᅡ - in grad de Cavaler fostului prim-ministru al Romaniei Radu Vasile (1998 - 1999)", se arata intr-un comunicat al Administratiei prezidentiale. Decorarea a fost facuta la propunerea presedintelui Traian Basescu.