Duane Butcher, insarcinatul cu afaceri ad interim al Ambasadei SUA la Bucuresti, a declarat, intr-un interviu pentru Mediafax, ca numele noului ambasador american la Bucuresti va fi anuntat de catre Casa Alba in urmatoarele saptamani: "Chiar nu stiu cine va fi noul ambasador. In mod sigur Casa Alba va face acest anunt si ma astept ca in cateva saptamani sa apara acest nume pe care, repet, nu il cunosc. Este un proces de cateva luni de la nominalizarea unui ambasador pana la venirea la post. Si eu imi doresc sa avem cat mai repede un nou ambasador aici in Bucuresti."

De asemenea, el a afirmat ca spera intr-o "reprezentare oficiala adecvata" a partii americane la evenimentul de inaugurare a lucrarilor de pe santierul de la baza Deveselu care va avea loc in perioada urmatoare: "Aveti dreptate cand spuneti ca scutul antiracheta este o parte importanta a parteneriatului nostru strategic si o parte a programului nostru de a proteja Europa de atacuri cu rachete balistice. Si speram ca vom avea o reprezentare oficiala adecvata la ceremonia de inaugurare de la Deveselu, desi nu putem spune cine va fi", a mentionat oficialul american.

El a adaugat ca nu poate aprecia daca este posibila o vizita in Romania in acest an a secretarului de stat John Kerry, desi acesta este interesat de parteneriatul strategic cu tara noastra: "Dar sigur urmariti si stirile si stiti ca are o multime de subiecte pe agenda si nu pot aprecia cand va veni aici. Insa este clar interesat de Romania, asa cum este de toti partenerii nostri."