Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la plecarea spre Berlin, ca Radu Vasile a fost "un prim-ministru bun, pe care Romania l-a avut intr-o perioada extrem de grea." "Imi exprim regretul pentru decesul lui. Radu Vasile a facut multe pentru tara. E un om care a marcat epoca lui, dar si ce a urmat dupa el, prin curajul de a spune "da" unor ministri care ii propuneau proiecte.", a spus seful statului. Traian Basescu a subliniat ca mandatul de premier al acestuia s-a suprapus unei perioade dificile, cand Romania isi punea problema daca intra in incetare de plati, iar Radu Vasile a gasit resurse si inteligenta sa spuna "da" unor programe care sunt implementate si acum. Traian Basescu a fost ministru al Transporturilor in Guvernul condus de Radu Vasile.

"Exprim regretul meu profund pentru trecerea in nefiinta a lui Radu Vasile. A fost un prim ministru intr-o perioada extrem de dificila, cand ne puneam problema daca Romania intra in incetare de plati sau nu. Cu toate acestea, el a gasit resurse si inteligenta sa spuna da unor programe care si astazi sunt implementate sau in curs de implementare".

"V-as aduce aminte ca o prioritate aprobata de Radu Vasile a fost reabilitarea drumurilor nationale existente, iar astazi vrem toti autostrazi. Toti trebuie sa stim ca fara aprobare lui Radu Vasile drumurile nationale ale Romaniei ar fi ramas ca inainte de Revolutie. Imi exprim inca o data profundul regret si compasiunea pentru trecerea in nefiinta a lui Radu Vasile", a incheiat Traian Basescu.