"Andronescu lupta de o viata pentru a impune mediocritatea, motiv pentru care, o saptamana pe an, este mama ranitilor care pica bacalaureatul. (...) Pricopie, sapat de Andronescu pentru ca nu-i raspunde la comenzi asa cum credea aceasta, sta sub asediu si rezista greu la presiune", scrie fostul ministru Daniel Funeriu pe blogul sau. Sub titlul "Subiectele pentru probele de astazi: sistemul este vulnerabil", consilierul prezidential scrie ca "niciun politician nu a trecut bacalaureatul decentei in acest an". "In semn de respect pentru educatia din Romania, fac apel la politicieni sa taca azi intre orele 14 si 15. Rog televiziunile sa nu ma sune intre 14 si 15", mai scrie Funeriu.

Daniel FuneriuFoto: HotNews.ro

"Subiectul nostru de astazi este decenta. Din pacate niciun politician nu a trecut bacalaureatul decentei in acest an", scrie consilierul prezidential Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei, pe blogul sau.

"Ponta face shopping in Macao. Nu cumva sa fie intrebat de ce l-a injurat pe Funeriu pentru camerele de luat vederi dar acum il someaza pe Pricopie sa le mentina. Uite Victor, daca vrei sa stii ce trebuie sa faci in educatie pentru ca sa te laude Comisia Europeana, poti sa ma suni. Oricand, ca e coabitare", continua Funeriu.

Acesta ii transmite premierului Victor Ponta urmatoarele: "ai spus in Germania, ca sa dea bine, ca vrei sa introduci invatamantul profesional dupa modelul dual german si in Romania. Domnu' Ponta! Invatamantul profesional dual EXISTA in Romania. Eu l-am introdus. Si are succes, firmele germane din Romania sunt principalul partener. Daca spuneai ca avem deja acest invatamant, si stiu ca cineva te-a informat despre asta inainte de a pleca in Germania, Romania era mai atractiva pentru firmele germane. Dar ai preferat sa lasi impresia romanilor ca tu l-ai introdus. Bravo".

"Vezi la www.alegetidrumul.ro Daca iti place situl, spune-le celor de la Ministerul Educatiei sa nu mai cheltuiasca bani pentru nu stiu ce firma de partid sa faca un nou site. www.profesional.ro e luat deja", sustine Daniel Funeriu.

Potrivit fostului ministru al Educatiei, "Andronescu lupta de o viata pentru a impune mediocritatea, motiv pentru care, o saptamana pe an, este mama ranitilor care pica bacalaureatul".

"Pricopie, sapat de Andronescu pentru ca nu-i raspunde la comenzi asa cum credea aceasta, sta sub asediu si rezista greu la presiune. Dar rezisa. Un om, altfel articulat, are dificultati dupa 14 ore de munca (adica ora 22 pentru un om care a inceput lucrul la ora 8) sa faca acordul corect. Un sfat pentru presa: luati discursurile lui Ponta si veti fi uimiti de greselile lui. Dar nu le spune nimeni. Un sfat pentru Pricopie: relaaax man, oricum cat vei fi ministru vor avea prietenii grija sa se afle inclusiv ca ai zgriat mobila la 3 ani si, ca atare, esti un oribil vandal. Si inca nu am pus eu toate tunurile pe el. Vreo 4-5 au simtit ce inseamna asta anul trecut. Nu pentru ca-mi place, a facut destule greseli, dar am promis ca nu voi critica ministrii in functie cat timp nu sunt plagiatori sau hoti", scrie consilierul prezidential.

Fostul ministru al Educatiei comenteaza si propunerea democrat-liberalei Raluca Turcan de a se repeta examenul scris la Limba si literatura romana din cadrul Bacalaureatului 2013. "Turcan, bine intentionata altfel, propune sa se repete proba de limba romana in toata tara pentru ca, cica, subiectele ar fi fost cunoscute public inainte de examen. Si pentru ca a fost gasita o directore spagoaica la Bolintineanu, in Bucuresti. Raluca m-a sustinut si ajutat pentru Legea educatiei, a fost unul dintre politicienii care au inteles miza. Ii multumesc. Dar acum a gresit. Asadar din cauza lui Bolintineanu ;) sa faca bine cei din Satu Mare sa repete proba. Logic. Daca ma suna ar fi aflat ca e mai usor sa gasesti apa vie decat subiectele de la bac", sustine Funeriu.

"Hopaaaa, Blaga NU e de acord cu Turcan (nu de Raluca spunea ca e fata?). Spune ca avem nevoie de tractoristi. Uita sa spuna ca am reintrodus invatamantul profesional (in guvernarea PDL) dar spune chiar ca am fost un ministru bun. Dupa ce, impreuna cu prietenii, a facut tot ce a putut sa ma dea jos de la minister. In noaptea cand s-a decis Guvernul Ungureanu a spus, pret de cateva ore, ca este esential sa plec pentru ca Guvernul Ungureanu sa treaca in Parlament. Poate daca eram acolo cativa dintre cei care am trecut de vreo 12 motiuni, o mai treceam si pe asta. A, era sa uit. Cand Alin Popoviciu a cerut sa fiu dat afara din partid n-a zis ca, fiind un ministru bun, poate eram util pentru modernizarea PDL. Nu-i bai, mi-am dat eu demisia, dar sa stii Vasile ca oricat de inconsecvent ai fi, eu nu pot sa uit ce-am trait impreuna in noaptea in care am batut PSD-ul in noiembrie 2008. Si mai eram vreo 2-3 in sediul PDL dupa ce sondajele ne dadeau perdanti. Asa sunt eu, uit cand oamenii sunt incorecti cu mine dar tin minte lucrurile frumoase. As fi nefericit altfel si nu am de gand sa fiu un om nefericit. Nu din cauza ta, oricum", continua consilierul prezidential.