Presedintele Fundatiei Miscarea Populara, Marian Preda, a anuntat duminica, intr-o conferinta de presa, ca "intr-un termen de maximum zece zile" vor fi depuse toate documentele si semnaturile pentru constituirea Partidului Miscarea Populara. "Obiectivele noastre sunt clare, sa infiintam un partid cu care sa participam la alegerile europarlamentare", a declarat Preda.

Marian PredaFoto: Agerpres

El a spus ca in prezent se strang semnaturile pentru partid si se doreste inregistrarea acestuia cat mai repede.

"Am trecut de 40.000 de semnaturi. In urmatoarele zile vom anunta grupul de initiativa pentru infiintarea partidului Miscarea Populara si vom pune in dezbatere publica, pentru cateva zile, proiectul de statul al partidului. Intr-un termen de maximum zece zile depunem toate documentele pentru constituire", a declarat Preda.

Potrivit acestuia, doar doi dintre membrii fondatori ai Fundatiei Miscarea Populara vor face parte din partid, dar nu a dorit sa precizeze numele acestora.

"Noi nu ne constituim intr-un partid, Fundatia va ramane. Fundatia genereaza partidul", a mai spus Marian Preda.

Declaratiile lui Marian Preda:

  • Astazi am avut o intalnire cu coordonatorii celor 23 de filiale ale Fundatiei Miscarea Populara care sunt deja constituite. Vom incepe de maine un tur de opt zile in care infiintam alte 10 filiale ale Fundatiei si speram ca pana la sfarsitul lunii iulie sa fie constituite toate cele 37 de filiale ale Fundatiei.
  • In ultimele doua saptamani am constituit si filiale din Bucuresti, din cele sase sectoare si din sectorul agricol Ilfov. Ii avem, deci, numiti pe coordonatorii filialelor si am considerat ca trebuie sa avem o discutie organizatorica cu acestia.
  • De asememea, a fost un bun prilej pentru a face bilantul semnaturilor stranse pentru infiintarea Partidului Miscarea Populara si va pot informa ca am trecut de un numar de 40.000 de semnaturi, stranse intr-un numar de judete suficient de mare pentru a putea depune documentele de infiintare a partidului.
  • In urmatoarele zile vom anunta grupul de initiativa pentru infiintarea Partidului Miscarea Populara si de asemenea vom pune in dezbatere publica pentru o scurta perioada, pentru cateva zile, proiectul de statut al partidului, dezbatere publica la care sa participe membrii Fundatiei, urmand ca intr-un termen de maximum zece zile sa depunem toate documentele si semnaturile pentru inceperea procesului de constituire a Partidului Miscarea Populara.
  • Noi nu ne constituim intr-un partid, proiectul Miscarea Populara este alcatuit din Fundatia Miscarea Populara, care va ramane, cei mai multi dintre noi vom ramane doar la Fundatie, vor fi poate una-doua persoane care vor face parte din grupul de initiativa si, in rest, vom atrage reprezentanti ai Fundatiei din teritoriu, persoane care inca nu au fost implicate politic.
  • Am ajuns la 40.000 de semnaturi, probabil in termenul de care v-am vorbit vom ajunge la 50.000 de semnaturi si sunt necesare 25.000, deci...
  • Procesul va dura, dar nu depinde de noi, depinde de justitie, de termenele pe care ni le vor da si de eventuale contestatii. Nu este un sistem atat de previzibil cel din Romania, e insa foarte complicat, e unul dintre cele mai complicate sisteme birocratice pentru infiintarea unui partid politic.
  • (Aveti in vedere candidatura la alegerile europarlamentare?) Din partea Partidului Miscarea Populara, cu siguranta. Este unul dintre motivele pentru care am inceput procesul de strangere a semnaturilor si vrem sa inregistram partidul mai repede decat ne-am propus initial.
  • (Considerati ca veti trece acel prag de 5%?) 5% este o tinta mica, trebuie sa ne propunem mai mult.

Membrii fondatori ai Fundatiei Miscarea Populara s-au intalnit sambata, la Vila Lac 1, cu coordonatorii filialelor constituite la nivel judetean. La eveniment a participat si presedintele Traian Basescu.