Vicepresedintele PDL Roberta Anastase s-a casatorit, vineri, la Ploiesti, cu omul de afaceri Victor Farca, la ceremonie, care a fost oficiata de primarul social-democrat al orasului, Anastase purtand o rochie lunga, alba, despre care a spus ca nu a fost cumparata special pentru acest eveniment, relateaza Mediafax.

Ceremonia a avut loc la sediul Primariei Ploiesti si a fost oficiata de primarul orasului, Iulian Badescu (PSD), fost coleg de partid, in PDL, cu Roberta Anastase.

La casatoria civila au participat cateva zeci de persoane, apropiati ai celor doi, intre care fostul prefect de Prahova Adrian Dobre, fostul deputat Florin Anghel si reprezentanti ai PDL.

Roberta Anastase a avut parul strans intr-un coc cu bucle mari si a purtat o rochie lunga, alba, despre care a spus ca nu a fost cumparata special pentru acest eveniment. Ea a avut un buchet de orhidee albe.

La finalul ceremoniei, Roberta Anastase a spus ca "acest moment nu-l egaleaza pe niciunul de pana acum" si ca nu se astepta sa aiba atat de multe emotii "pozitive".

Ea a marturisit ca inainte de casatoria civila a incercat sa nu se gandeasca foarte mult la acest moment tocmai pentru a nu avea emotii.

Intrebata unde va pleca cu sotul sau in luna de miere, Roberta Anastase a spus ca nu au stabilit inca acest lucru.

Anastase a mai spus ca isi doreste intelegere, sanatate si sa aiba un copil cat mai repede.

Despre rochia de mireasa pe care o va purta duminica, Anastase a afirmat ca aceasta are culoarea ivoire si ca nu l-a lasat pe sotul ei sa o vada intrucat "toata lumea a spus ca aduce ghinion" daca acesta vede rochia de mireasa inainte de nunta.

Cununia religioasa a celor doi va avea loc duminica la biserica de pe domeniul Stirbey.

Fosta presedinta a Camerei Deputatilor Roberta Anastase, care in luna martie a implinit 37 de ani, a dezvaluit, marti, in emisiunea "Povestiri adevarate" de la postul de televiziune Acasa, detalii despre relatia cu omul de afaceri Victor Farca, cu care a venit la emisiune.

Cei doi au povestit ca s-au cunoscut in anul 1998, la Techirgiol, unde Roberta Anastase, pe atunci membru al Partidului Democrat, organiza Scoala de Tineret. Victor Farca, prieten cu unii dintre tinerii din PD, a mers la acestia, la mare, unde a cunoscut-o pe Roberta Anastase. Cei doi s-au apropiat in timp si au devenit un cuplu in anul urmator.

"M-a cucerit cu calm si sinceritate. Am simtit lucrul acesta si mi-a castigat increderea. (¬) Apropierea a devenit fireasca si s-a produs in foarte, foarte multe luni in care noi ne-am intalnit, am stat de vorba, nici nu puteam sa spunem ca suntem prieteni¬ Era o amicitie", a povestit Roberta Anastase.

Ea a spus ca la inceputul relatiei lor au existat "mici sicane, certuri, gelozii", ca Victor era gelos, dar ca nici ea nu este "cea mai comoda persoana din punctul acesta de vedere".

In cei 15 ani de relatie, Victor Farca a cerut-o in casatorie pe Roberta Anastase de trei ori si i-a oferit trei inele de logodna, iar de fiecare data ea a acceptat, fara a stabili insa data nuntii. Prima cerere in casatorie a venit in urma cu opt ani, iar in ultimii patru ani Victor Farca nu a mai cerut-o in casatorie.

Farca a spus ca de fiecare data cererile in casatorie le-a facut "intr-un cadru intim", nu in spatiu public.

Roberta Anastase a povestit ca ea a fost cea care a hotarat sa faca nunta, iar anul acesta, de ziua ei, i-a spus partenerului sau ca ar vrea ca ceremonia sa aiba loc la sfarsitul lunii iunie.

Roberta Anastase mai spune ca in cuplul lor Victor este partea calma, ca ea este mai "vulcanica", dar ca nu are "cu cine" sa se certe.

Anastase a admis ca prin activitatea sa politica a creat "in mod constient un dezechilibru" in viata sa, dar ca acum isi doreste foarte mult un copil.

"In viata este bine intotdeauna sa existe un echilibru. Eu, in toata perioada asta, am facut constient un dezechilibru. Am avut noroc ca cei din jurul meu care tin la mine au ales sa ma sustina. Dar cred ca in viata trebuie sa existe un echilibru, trebuie sa existe o familie si imi doresc foarte mult si un copil. In final, daca e sa tragem linie, raman amintiri mai frumoase sau mai putin frumoase din perioada in care ocupi o functie publica, dar cei care-ti raman alaturi pe toata perioada vietii sunt sotul tau, parintii tai, copiii tai" a afirmat Roberta Anastase.

Ea a mai spus ca are verigheta de peste un an si ca recent verigheta sa a fost completata cu cea a viitorului sau sot. Anastase a povestit ca si-a dorit un model anume de verigheta, "cu mici diamante pe ea" si ca verigheta lui Victor este "simpla, fara nimic spectaculos in ea".

Intrebati cine conduce la ei acasa, Victor Farca a spus ca fiecare are "responsabilitatile lui", dar ca "deciziile le ia Roberta".