Presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a reafirmat joi ca Alianta de Centru Dreapta (ACD) nu functioneaza, dar a subliniat ca partidul pe care il conduce nu va pune in pericol proiectul politic care presupune Uniunea Social Liberala, scrie Agerpres.

El si-a exprimat regretul sa anumite lucruri nu mai functioneaza in cadrul ACD, si a comparat situatia cu o casnicie care s-a destramat.

"Constat cu regret ca ACD-ul si nu USL-ul nu functioneaza si am vazut ca dl Crin Antonescu este de acord cu acest lucru. Mai mult, am spus ca nu avem asteptari ulterioare. Imi pare rau ca nu functioneaza un proiect politic pe care il consideram extrem de important. (...) Dar nu vom pune in pericol acest proiect politic (n.r. USL)", a declarat presedintele PC, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, PC a considerat ACD un proiect de coagulare al fortelor de dreapta.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi ca Partidul Conservator, daca este nemultumit de colaborarea cu PNL in cadrul Protocolului Aliantei de Centru Dreapta (ACD), poate sa plece.

"Daca Partidul Conservator este nemultumit, poate sa plece. Constructia USL nu sta in Partidul Conservator, iar daca unii prin PC isi imagineaza ca cineva din PNL sau eu, ca presedinte al acestuia, avem vreun soi de timiditate in a spune clar lucrul acesta, se inseala amarnic", a spus Crin Antonescu, la Palatul Parlamentului, dupa Biroul Politic National al PNL.