Presedintele PNL Crin Antonescu a afirmat ca "sentimentul sau" este ca actualul lider al Partidului Conservator, Daniel Constantin, este mai apropiat de PSD si nu s-a aratat deranjat de perspectiva unei aliante intre PC si PSD.

"Sentimentul meu a fost acela ca Daniel Constantin e mult mai apropiat de PSD. (...)Daca vor sa oficializeze legatura cu PSD e foarte bine, atunci sa faca asta", a afirmat Antonescu la Antena3, citat de EVZ.ro.

Liderul liberal a mai afirmat ca PC a fost reprezentat la toate intrunirile cu PSD si a adaugat ca nu a avut vreodata sentimentul ca au fost inlaturati de la decizie.

Daniel Constantin a declarat sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bistrita, ca Alianta de Centru Dreapta (ACD) este un proiect "care nu a functionat" si ca ii degreveaza pe liberali de sarcina de a mai negocia protocoale de colaborare cu PC in judetele in care acestea nu exista.

"Alianta de Centru Dreapta este un proiect care nu a functionat. Nu exista protocol de functionare la nivel local in 28 de judete, chiar si in Bistrita-Nasaud. Asta e mai putin important, dar am trecut peste aceste chestiuni si e intr-un fel, daca vreti, si o degrevare, o sarcina pe care o luam de pe umerii Partidului National Liberal de a negocia in fiecare judet protocol de colaborare cu Partidul Conservator", a spus Daniel Constantin, transmite Agerpres.

Liderul conservatorilor considera ca mesajul cel mai important pentru cetateni este acela ca, desi ACD nu functioneaza, Uniunea Social Liberala va continua in aceeasi formula.

"Mi-am exprimat regretul ca, din pacate, acest proiect politic nu a functionat asa cum ne-am fi dorit. E o constatare pe care am facut-o si eu, si domnul Antonescu. Nu este niciun motiv de suparare, important este - si cred ca acesta este mesajul cel mai important pentru cetateni - ca Uniunea Social Liberala functioneaza, va functiona in continuare, pentru ca e mai mult o obligatie. In primul rand este o obligatie pe care o avem catre cetateni. Cetatenii ne-au dat incredere, avem o majoritate solida, avem toate atuurile si nu avem niciun fel de scuza sa nu ducem mai departe acest proiect si programul de guvernare cu care a fost validat proiectul USL", a afirmat presedintele PC.

Citeste mai multe: