Premierul Victor Ponta i-a spus, vineri, in gluma, ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, ca este "greu de ucis", facand trimitere la titlul unui film si amintind astfel ca ministrul a indeplinit cele doua conditii pentru a ramane in Guvern - deblocarea POS Transporturi si vanzarea CFR Marfa. "Domnul Fenechiu, greu de ucis", a spus premierul, la inceperea unei reuniuni pe tema absorbtiei fondurilor UE, moment in care toti ministrii participanti au zambit, inclusiv Fenechiu, potrivit Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a afirmat, duminica trecuta, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro Tv, ca premierul Victor Ponta l-a asigurat ca se va rezolva problema legata de MCV privind ministrii cu dosare penale: "Acum, hai sa fim cinstiti: eu nu sunt aici aparatorul lui Victor Ponta, dar este clar ca exista niste sensibilitati politice. Se pare ca liberalii tin foarte mult la prezenta domnului Fenechiu in Guvern. In conditiile astea, premierul trebuie sa rezolve si problema legata de MCV si trebuie sa aiba grija sa nu creeze un moment de instabilitate politica ce ne-ar costa infinit mai mult. Pot sa il inteleg, dar m-a asigurat ca va fi rezolvat acest lucru", a spus seful statului. El a precizat ca a discutat ultima oara acum trei saptamani cu premierul Ponta pe acest subiect, iar raspunsul acestuia a fost pozitiv.

In replica, premierul Victor Ponta a amintit ca Fenechiu va fi inlocuit din postul de ministru doar daca judecatorii vor emite o decizie de condamnare a acestuia, adaugand in acelasi timp ca ministrul a avut doua obiective de indeplinit, respectiv sa deblocheze Programul Operational Sectorial Transporturi si desemnarea unui castigator pentru privatizarea CFR Marfa.