Vicepresedintele PNL Hunedoara Alin Simota, arestat sub acuzatia ca a condus o grupare suspectata de infractiuni cu violenta, camatarie, inselaciune si santaj, a fost exclus, miercuri, din PNL, din cauza "prejudiciilor de imagine" aduse partidului, informeaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de organizatia judeteana a PNL Hunedoara, vicepresedintele si, totodata, consilierul local din Petrosani, Alin Simota, a fost exclus din partid.

Biroul Permanent al PNL Hunedoara a votat, conform sursei citate, in unanimitate propunerea de excludere, Simota fiind acuzat ca a adus "prejudicii grave de imagine" acestei formatiuni politice.

Alin Simota este consilier local PNL la Petrosani, iar in mandatul 2008-2012 a fost consilier judetean la Hunedoara.

Alin Simota, care este unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri din judet, a dezvoltat afaceri atat in domeniul constructiilor, cat si in domeniul energetic, castigand mai multe licitatii organizate de Consiliul Judetean, in perioada in care a fost consilier judetean.

Alin Simota s-a inscris in PNL in luna aprilie 2008, iar doua luni mai tarziu se afla pe un loc eligibil pe lista de consilieri judeteni a formatiunii politice. In mandatul 2008-2012 a fost consilier judetean la Hunedoara, apoi a devenit consilier local PNL la Petrosani. In timpul mandatului de consilier judetean, Simota a fost ales presedinte al PNL Petrosani, insa in martie 2013, cand se afla la jumatatea mandatului de presedinte, a demisionat din functie, invocand motive personale.

Alin Simota a ramas membru in PNL Petrosani si in Biroul Permanent Judetean al PNL Hunedoara.

In urma cu o saptamana, omul de afaceri Alin Simota si trei membri ai gruparii conduse de acesta si suspectate de infractiuni cu violenta, camatarie, inselaciune si santaj au fost arestati de Curtea de Apel Alba Iulia, in urma mai multor perchezitii facute la adrese din judetul Hunedoara, intre care si la Clubul Sportiv Jiul Petrosani, in biroul lui Simota.

Conform unui comunicat al DIICOT, gruparea infractionala, care actiona in special in judetul Hunedoara, era organizata pe paliere de comanda si executie, fiind suspectata de acte de violenta, santaj, camatarie si inselaciune. Din probele aflate la dosar a rezultat ca la solicitarea lui Alin Simota au fost executate mai multe acte de violenta la comanda, rapiri si santaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se afla datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca acestia sa-si retraga memoriile si plangerile formulate catre diverse institutii.

Anchetatorii au mai stabilit ca un candidat la functia de consilier local (Paul Gherasim, candidat in 2008, cand a avut loc agresiunea, ulterior ales local) a fost agresat la solicitarea lui Alin Simota, pentru ca s-a opus unor cereri si proiecte de lucrari solicitate de firmele pe care acesta le administra.

In plus, seful DIICOT - Serviciul Teritorial Alba Iulia, Ioan Muresan, declara, martea trecuta, ca gruparea a exercitat presiuni, acte de violenta si chiar a rapit mai multe persoane carora le spuneau ca datoreaza sume de bani, iar dobanzile erau stabilite aleatoriu, fara ca victimele sa stie cat trebuie sa restituie, ci doar cat li se cerea.

Alin Simota este finantatorul echipei de fotbal Jiul Petrosani, care in pauza competitionala de iarna a fost retrasa din Liga a treia din cauza datoriilor. Totodata, echipa a doua a clubului, care evolua in liga a patra de fotbal, nu a mai fost programata la meciuri incepand cu luna aprilie.

Simota, care a controlat de-a lungul timpului mai multe societati comerciale, unele dintre ele intrand in insolventa, s-a aflat de mai multe ori in atentia anchetatorilor pentru evaziune fiscala, stopaj la sursa si emitere de file cec fara acoperire.