Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat luni ca parlamentarii romani, atunci cand reprezinta tara in afara Uniunii Europene, pleaca cu avionul la clasa business, aratand ca trebuie sa existe un respect pentru institutie, relateaza Agerpres.

"Parlamentarii romani sunt parlamentari europeni. Atunci cand pleaca in afara Uniunii Europene toti parlamentarii romani care ne reprezinta pe noi pleaca la clasa business. Nu pleaca cu Dacia 1.300 si este un respect pentru aceasta institutie. Daca nici pentru structurile noastre importante, pentru sefii de delegatii, nu avem respect si nu stim sa ii punem pe acelasi nivel ca ceilalti din statele membre ale dimensiunii euroatlantice atunci nu o sa primim nici respectul lor", a afirmat Valeriu Zgonea, la Palatul Parlamentului.

Intrebat daca s-au alocat bani pentru deplasari, el a explicat ca "o sa puna bani la deplasari, cat trebuie", ca sa fie respectati.

Pe de alta parte, Valeriu Zgonea recunoaste ca institutia pe care o conduce are un deficit la buget de 13 milioane de lei pe care spera sa-l rezolve.

"Am cheltuit din bugetul pe anul acesta cu 75% mai putini bani decat in ultimii ani, suma pe care am alocat-o pentru primul semestru a fost in conceptul anului 2012 cum avem si bugetul, numai ca cheltuielile au fost mai mari, toate aceste structuri ale Parlamentului sunt mai mari pentru ca Parlamentul este mai mare, obligatiile sunt mai mari, nu poti sa fii membru al UE si sa nu te duci la nicio sedinta. Sunt suficiente resurse financiare, in acest moment avem o problema cu cheltuielile de personal, sa putem sa-l pastram, avem un deficit de 13 milioane de ron pe care speram sa-l inchidem", a spus Zgonea, dupa sedinta Biroului permanent al Camerei Deputatilor.

Referitor la organizarea unui "Mic dejun cu rugaciune" in luna septembrie la care cheltuielile estimative suportate de bugetul Camerei sunt de 45.220 de lei, el a raspuns ca aceasta este una dintre cele mai importante structuri care ne leaga de ortodoxie. "Daca vrem sa resetam relatiile cu Rusia de exemplu aceasta structura este una dintre cele mai importante", a mai sustinut presedintele Camerei Deputatilor.