Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune despre dezbaterile privind revizuirea Constitutiei ca "lucrurile merg intr-o directie buna", liderii USL fiind "neasteptat de receptivi", insa a adaugat ca nu vrea sa deschida de acum sampania, deoarece inca nu exista motive de sarbatoare.

Intrebat, sambata, de corespondentul Mediafax, daca este multumit de modul in care decurg dezbaterile la Comisia pentru revizuirea Constitutiei, Kelemen Hunor a raspuns ca are impresia ca "lucrurile merg intr-o directie buna si intr-o normalitate absolut europeana".

"Viteza este foarte mare. Eu am spus ca anumite lucruri nu mi-au placut, mai ales in faza in care lucra Forumul constitutional. In acest moment, pot sa va spun ca, in urma discutiilor pe care le-am avut cu liderii din USL, ceea ce pentru minoritatea maghiara este important, am impresia, dar nu vreau sa deschid acum sampania si sa sarbatorim, ca nu avem nimic de sarbatorit, dar am impresia ca lucrurile merg intr-o directie buna si intr-o normalitate absolut europeana. Trebuie sa asteptam raportul, dezbaterile in Comisie luni si marti, raman cateva chestiuni care in continuare trebuie clarificate, dar, de o saptamana incoace, parca, parca lucrurile s-au imbunatatit. Trebuie sa asteptam raportul. Atat pot sa va spun ca, din partea liderilor USL, vorbesc de presedintele Victor Ponta si de presedintele Crin Antonescu, am constatat in ultimele zile o deschidere si o receptivitate normala si, hai sa spun asa, poate unii ar spune neasteptata", a declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a fost intrebat daca in aceste conditii UDMR ar putea sustine noua Constitutie.

"Asteptam raportul, votul in Senat, apoi la inceputul lunii septembrie votul in Camera Deputatilor, asteptam raportul Comisiei de la Venetia si abia atunci vom putea spune daca vom sustine sau nu vom sustine. In acest moment, nu am niciun motiv sa cred ca, daca mergem asa cum am pornit in aceasta saptamana, aceasta Constitutie nu poate fi sustinuta, dar asta nu e inca o decizie", a raspuns Kelemen.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a participat, sambata, la Sarbatoarea Casei Maghiare din Bistrita, ocazie cu care s-a constituit si organizatia de femei a UDMR Bistrita-Nasaud.

Marti, Kelemen Hunor declara, la RFI, ca UDMR nu va sustine viitoarea Constitutie, daca aceasta va fi mai putin coerenta decat precedenta, presedintele Uniunii criticand, totodata, ritmul prea alert in care sunt adoptate amendamentele de catre comisia parlamentara de revizuire a legii fundamentale.