Senatorul PNL Ioan Ghise le-a trimis scrisori deschise premierului Victor Ponta si presedintelui PNL, Crin Antonescu, pentru ca intr-un interviu a cerut demisia sefului Guvernului, relateaza Mediafax.

In aceste scrisori, Ioan Ghise isi exprima regretul ca a exprimat public pareri personale care pot afecta colaborarea in cadrul Guvernului USL.

"Consider acum ca nepotrivit si gresit politic ceea ce am spus. Sper sa aveti puterea de a depasi acest incident neplacut pe care l-am produs. Voi sprijini in continuare Guvernul USL in Parlament prin voturile mele", se arata in mesajul lui Ghise adresat premierului.

"Va rog pe dvs. si colegii liberali sa acceptati scuzele mele pentru greseala comisa de a exprima public pareri personale care pot afecta colaborarea in cadrul USL. (...) Cu speranta ca greseala mea politica poate fi scuzata, va asigur ca sustin in Parlament Guvernul USL si PNL", se arata in scrisoarea lui Ghise catre Antonescu.

Senatorul PNL Ioan Ghise a afirmat intr-un interviu pentru ziare.com, ca premierul Victor Ponta ar trebui sa-si dea demisia din functie ca urmare a incheierii acordului de coabitare cu presedintele Traian Basescu. "Premierul trebuie sa isi dea demisia. Domnule, le-a spus premierul cetatenilor carora le ceream votul ca daca il aleg peste 3 zile se duce sa semneze acordul de coabitare cu Basescu? N-a spus. Daca spunea, il mai alegeau? Poate nici macar deputat. Cand faci o constructie pe catiiva ani, tu coabitezi cu aliatii sau cu adversarul? Adversarul anuntat inainte de alegeri e partenerul de dupa alegeri. Iar aliatii de dinainte de alegeri nu mai sunt partenerii de coabitare de dupa alegeri. Coabiteaza reprezentantii serviciilor secrete", a spus Ghise.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a apreciat ca senatorul liberal Ioan Ghise nu a avut mandat din partea conducerii PNL atunci cand i-a cerut demisia, deoarece acesta este "un personaj independent", astfel ca s-ar certa degeaba cu liderul PNL Crin Antonescu.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti seara, ca senatorul Ioan Ghise are dreptate in ceea ce priveste efectele "nefaste" ale coabitarii dintre seful statului si premier, insa se desolidarizeaza de acesta deoarece a "comis o greseala de neiertat" fata de intelegerile din USL.

"Senatorul Ghise a comis o greseala de neiertat la experienta si cu onestitatea sa politica, pentru ca Ioan Ghise e un om cinstit, dar in acelasi timp e un om care are suficienta experienta incat sa stie care sunt regulile unei coalitii si care sunt limitele pana la urma ale unei asocieri politice. Sunt foarte indurerat si imi pare foarte rau ca acest lucru s-a intamplat", a spus Antonescu.