Ministrul afacerilor externe, Titus Corlatean, va efectua marti o vizita la Paris. unde se va intalni cu omologul francez Laurent Fabius, ministrul delegat pentru afaceri europene, Thierry Repentin, presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Adunarea Nationala, Elisabeth Guigou, si va avea discutii cu membrii Comisiei pentru Afaceri Externe din Adunarea Nationala.

"Agenda discutiilor vizeaza aspecte precum: cooperarea bilaterala, cu accent pe stadiul transpunerii in practica a prevederilor Foii de Parcurs a Parteneriatului Strategic dintre Romania si Franta si amplificarea cooperarii economice. In acest context, vor fi discutate subiectele de actualitate ale agendei europene, printre care: viitorul Europei, guvernanta economica, politica de vecinatate si Parteneriatul Estic, politica de extindere, precum si evolutiile prioritare ale agendei internationale, in principal criza din Siria si situatia din Mali," se arata intr-un comunicat de presa.

Corlatean este si invitat de onoare al Institutului Francez pentru Relatii Internationale (IFRI), unde va participa la o dezbatere pe tema 'Rolul Romaniei in Uniunea Europeana: o contributie la dezvoltarea proiectului european'.