Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, ca nu a fost santajat nici de presedintele Traian Basescu, nici de Antena 3, precizand ca afirmatii de acest gen, facute in media, care privesc activitatea Guvernului, vor conduce la o adresa catre CNA, conform legii, potrivit Mediafax.

Ponta a declarat, luni, dupa sedinta USL, ca acordul de functionare a USL va contine amendamente referitoare la limita peste care membrii Uniunii nu pot trece fara a fi sanctionati.

"Ideea e sa avem un semn de avertizare pentru membrii nostri, care e limita peste care nu pot trece cat esti intr-o coalitie, si mecanisme rapide clare prin care una din parti sau Guvernul sa ne adresam partidelor componente pentru a se lua masuri", a spus Ponta.

El a aratat ca aceasta limita este stiuta de liderii USL, problema constand in redactarea sa.

"Limita o redactam. De stiut o stim foarte bine, problema e sa o redactam. Linia e sa nu poti sa fii si la putere si in opozitie. Nu votezi impotriva propriului Guvern. Ai dreptul, e normal ca toti parlamentarii sa critice initiative ale Guvernului, insa sa o faca in masura in care suntem o coalitie, nu doar din dorinta de a-i lauda cineva pe la televizor", a spus Ponta.

El a dat si un exemplu in acest sens, referitor la afirmatiile care se fac in media.

"Dau eu un exemplu, legat si de evenimentele din ultimele zile: batalia intre diverse trusturi de presa nu intra in competenta Guvernului si nici nu am de gand sa ma ocup de asa ceva. Afirmatii de genul 'primul-ministru sau ministrii sunt santajati' reprezinta niste prostii la fel de mari ca si afirmatia domnului Rosca Stanescu sau ale altor jurnalisti de la alt trust de presa cand spuneau cum sunt eu santajat de Basescu", a spus Ponta.

El a aratat ca presa e libera si poate sa "viseze" ce vrea, sa "inventeze" ce vrea despre santaje, subliniind, insa, ca atunci cand esti parlamentar al USL nu ai aceasta libertate.

"Poti sa fii din nou jurnalist si sa visezi in fiecare zi alt santaj. Nu m-a santajat nici Basescu, nici Antena 3, nici pe mine, nici pe alti ministri. Daca lucrurile de acest gen privesc si afecteaza activitatea Guvernului, conform legii, ne vom adresa CNA, dar lucrul asta tine de libertatea jurnalistilor, de a spune ce cred, de a inventa uneori", a spus Ponta.

El a spus ca nu exista aceeasi libertate atunci cand vrei sa faci politica si esti parlamentar al USL.