Delegatia TNL care a supravegheat Conferinta judeteana de alegeri a ridicat documentele si voturile exprimate, apoi a plecat fara sa ofere explicatii privind validarea alegerilor, dupa ce initial ar fi iesit castigator Catalin Pintea, iar dupa renumararea voturilor a fost anuntat Mihai Moraru, relateaza Mediafax.

Delegatia TNL care a supravegheat Conferinta judeteana de alegeri, condusa de presedintele TNL, deputatul Florin Alexe, si din care au facut parte mai multi vicepresedinti nationali ai TNL, a luat toate documentele si voturile exprimate si a plecat din sala fara a oferi niciun fel de explicatii privind validarea alegerilor.

Aceasta decizie a fost determinata de rezultatele contradictorii la numararea voturilor pentru functia de presedinte al TNL Suceava, la care au candidat Catalin Pintea si Mihai Moraru.

Astfel, dupa prima numarare a voturilor, Catalin Pintea a fost anuntat castigator cu 59 de voturi, in timp ce Mihai Moraru a obtinut 42 de voturi. Dupa renumararea voturilor insa, Mihai Moraru ar fi obtinut 67 de voturi, iar Catalin Pintea, 40.

In urma acestei situatii care a creat deruta in randul tinerilor liberali suceveni prezenti la conferinta de alegeri, delegatia conducerii TNL a decis sa ia toate actele si documentele sedintei.

Presedintele PNL Suceava, Alexandru Baisanu, care sesizase de la inceputul sedintei mai multe nereguli privind organizarea, a evitat sa comenteze situatia, spunand insa ca a fost filmata toata conferinta si va fi transmisa conducerii centrale a PNL.

Presedintele PNL Suceava declara, in discursul prilejuit de Conferinta judeteana de alegeri TNL Suceava, ca l-a "pus pe ganduri" faptul ca nu a fost invitat in prezidiu.

"Un lucru care m-a pus pe ganduri este ca pentru prima oara cand organizatia pe care am reusit sa o facem functionala, am stat pe holuri. Locul presedintelui de filiala era in prezidiu", spunea Baisanu, care preciza ca ar fi trebuit sa fie in prezidiu si presedintele organizatiei muncipale si cel al organizatiei de studenti.

Totodata, Baisanu a apreciat ca sloganul unuia dintre candidatii la presedintia TNL Suceava, Catalin Pintea, - "Echipa lui Crin sustine pe Catalin" - este nepotrivit.

"Eu cred ca echipa lui Crin il sustine pe Crin Antonescu la presedintia Romaniei. Catalin candideaza la presedintia organizatiei judetene. Cred ca tot echipa lui Crin il sustine si pe celalalt candidat", spunea Baisanu.

El a subliniat ca a fost deranjat si de faptul ca 49 de organizatii locale TNL nu au fost inscrise in convocator.

"Fac public de fata cu presedintele organizatiei nationale TNL ca s-a intamplat acest lucru. Nu stiu ca la PNL alegem cine intra in convocator", mai spunea Baisanu, care si-a exprimat increderea ca liderul TNL, deputatul Florin Alexe, va solutiona aceasta problema.

El afirma ca nici organizatii mari, precum cele din Siret, Fratauti, Marginea sau Dragoiesti, nu au fost convocate.

PresedinteleTNL, Florin Alexe, declara ca la conferinta de alegeri se voteaza prin delegati, mentionand ca problemele sesizate vor fi rezolvate de Curtea de Arbitraj.

"Vom analiza tot ce s-a intamplat, dar din punctul nostru de vedere toti pasii ceruti de Regulament si Statut au fost indepliniti. Exista un convocator semnat si transmis in termen. Toti pasii s-au facut. Incercam sa remediem aceste probleme pe cat se poate", spunea presedintele TNL.