Presedintele organizatiei judetene Arad a PDL, Gheorghe Seculici, si-a anuntat, sambata, retragerea de la conducerea filialei, in fruntea careia s-a aflat timp de 15 ani, afirmand ca va coordona totusi alegerile interne pentru a se asigura ca vor fi corecte, transmite Mediafax.

Gheorghe Seculici si-a anuntat oficial, sambata, intr-o conferinta de presa, demisia din functia de presedinte al PDL Arad, dupa ce a fost ales, recent, presedinte al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Arad.

Seculici a afirmat ca cele doua functii nu erau incompatibile, dar ca si-a dorit sa se retraga dupa 15 ani de la conducerea PDL Arad "pentru a da posibilitatea unei noi generatii de a prelua si intari organizatia".

El a mentionat ca va ramane membru PDL si va coordona alegerile interne, care se estimeaza ca vor avea loc in luna septembrie.

"Ca procedura, ma retrag, dar voi coordona alegerile pentru a avea garantia ca vor fi corecte", a spus Seculici.

Intrebat daca nu se asteapta la divizarea filialei in timpul competitiei, Seculici a spus ca tocmai din acest motiv va coordona alegerile, "pentru a elimina din start orice tentativa de divizare".

El a afirmat ca nu stie cati candidati vor intra in cursa pentru functia lasata vacanta, dar ca, "probabil", printre acestia vor fi Gheorghe Falca, primarul municipiului Arad, si Nicolae Iotcu, presedintele Consiliului Judetean Arad.

Seculici a precizat ca in cursul zilei de sambata se va intruni Biroul Permanent Judetean pentru a stabili un presedinte interimar, care va detine functia pana la alegerile din toamna.

Referitor la cei 15 ani in care s-a aflat la conducerea democrat-liberalilor aradeni, Seculici a spus ca "realizarile PDL Arad din ultimii opt ani sunt greu de egalat de orice formatiune politica".

"Chiar si in conditii de criza politica, la alegerile din 2012 PDL Arad a obtinut peste 50 la suta din voturi, adica de doua ori media nationala a partidului (...) Activitatea echipei si-a pus amprenta asupra nivelului dezvoltarii economice, politice si administrative a Aradului, devenit un exemplu pentru foarte multe administratii," a spus Seculici.

In 20 mai, Gheorghe Seculici a fost ales presedinte al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Arad, el declarand, in 21 mai, pentru Mediafax ca in urmatoarele zile isi va anunta demisia din functia de presedinte al PDL Arad.

Primarul Gheorghe Falca este casatorit cu fiica lui Seculici, Ela, iar nasul de casatorie al acestora este presedintele Traian Basescu.

In ultimii doi ani, intre Falca si Seculici au existat mai multe dispute legate de decizii politice, mai ales cele privitoare la candidatii filialei la alegerile locale si parlamentare din 2012.

La alegerile pentru presedintia Consiliului Judetean Arad, Falca l-a sustinut public pe Nicolae Iotcu, desi socrul sau isi exprimase intentia de a deveni candidat, el pierzand in cele din urma lupta pentru nominalizare.

De asemenea, la stabilirea listei de candidati pentru alegerile parlamentare, intre ginere si socru au existat neintelegeri. Seculici isi dorea sa devina senator in Colegiul 1, dar Falca anuntase ca va candida in acelasi colegiu. In cele din urma, Falca nu si-a anuntat candidatura, ci l-a invitat pe Mihai Razvan Ungureanu sa intre in cursa pentru Senat in Colegiul 1, blocand astfel candidatura socrului. Seculici a ales, astfel, sa candideze pentru Camera Deputatilor, dar nu a obtinut mandatul.

Despre Falca si Seculici presa a relatat ca au avut numeroase dispute la sedintele de partid, unele marcate de jigniri si imbranceli.