Tribunalul Bucuresti a respins inscrierea Aliantei pentru Dreptate si Adevar FC-PNTCD in Registrul Partidelor Politice, presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu afirmand ca este vorba despre unele formalitati care au fost omise, eroarea tehnica urmand a fi depasita in cel mai scurt timp, potrivit Mediafax.

Presedintele Fortei Civice, Mihai-Razvan Ungureanu, a facut, marti, "cateva declaratii cu privire la hotararea Tribunalului Bucuresti de a respinge inscrierea aliantei politice Alianta pentru Dreptate si Adevar in Registrul Partidelor Politice", potrivit unui comunicat transmis presei.

"Alianta pentru Dreptate si Adevar este si va ramane o constructie politica vie, in plina activitate. Nu ne impiedicam de chestiuni procedurale - vor fi clarificate toate chestiunile care au determinat decizia de astazi a Tribunalului Bucuresti si in cel mai scurt timp posibil alianta dintre Forta Civica si Partidul National Taranesc Crestin Democrat va fi consfintita si oficial (...) Vrem sa fie extrem de limpede - alianta noastra nu a fost contestata de nimeni, nu exista motive pentru un astfel de demers. Este pur si simplu vorba despre unele formalitati care au fost omise, despre o eroare tehnica", a precizat liderul Fortei Civice.

El a mai spus ca spera ca "aceste mici impedimente sa fie depasite in cel mai scurt timp".

"Speram ca aceste mici impedimente sa fie depasite in cel mai scurt timp, insa - in orice caz - ne asumam si forma de alianta electorala, vom participa impreuna in procesele electorale care urmeaza", a concluzionat Mihai-Razvan Ungureanu, citat in comunicat.