Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, a afirmat sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bistrita, ca partidul sau a avut probleme atunci cand a depus actele, in octombrie 2012, pentru accederea in Partidul Popular European,"'pe seama intelegerilor intre PDL si UDMR", transmite Agerpres.

Ungureanu a subliniat ca Forta Civica doreste sa participe la constructia unei drepte romanesti 'reprezentative pentru PPE', in acest sens sperand ca va beneficia de un sprijin 'real' din partea PDL.

"Va rog sa observati ca partenerii nostri de dialog sunt partide membre ale Partidului Popular European, ca este vorba despre PNTCD, care este cel mai vechi membru al PPE (...), ca e vorba de PDL sau de UDMR. Noi ne pregatim pentru a construi o dreapta romaneasca reprezentativa pentru PPE. Si, evident, Forta Civica, pe cale de a deveni membra a PPE, cu sprijinul PNTCD, al UDMR si, poate, la un moment dat, si cu sprijinul real - si subliniez acest cuvant - al PDL", a spus Ungureanu.

Intrebat despre lipsa acestui "sprijin real" din partea PDL, liderul Fortei Civice a raspuns ca, in toamna anului trecut, cand partidul sau a depus actele pentru intrarea in PPE, a existat o opozitie din partea celorlalte partide romanesti care fac parte din randul popularilor europeni.

"Noi am depus actele pentru intrarea in PPE in octombrie anul trecut, la foarte scurt timp dupa ce partidul a capatat o noua conducere. Reactiile au fost de doua feluri. Prima, surpriza, stupoare, cata indrazneala. A doua care a urmat, negatie. Ne-am trezit loviti din toate partile. Cel putin din partea PNTCD nu au venit in niciun fel probleme, dar am avut destule, si asta pe seama intelegerilor intre PDL si UDMR. Nu vedem motivul pentru care un partid care astazi creste si a carui voce pro-europeana incepe sa se auda, un partid care are sansa (...), nu vedem motivele unei asemenea opozitii. Daca exista si nu le cunoastem, macar sa fie publice, pentru ca sustinerile, ca si lipsa de sustinere nu au nevoie de ascunzisuri, ci de un comportament demn", a declarat Ungureanu.