Mircea Geoana a confirmat vineri la Realitatea TV ca a discutat cu premierul Victor Ponta despre posibilitatea ca Romania sa depuna o candidatura la sefia NATO. Reamintim ca Ponta declarase in urma cu trei saptamani ca un roman ii ceruse sprijinul pentru acest post, fara a spune insa despre cine e vorba.

Mircea Geoana (2009)Foto: Agerpres

Mircea Geoana a spus vineri ca discutia cu premierul Ponta a fost "pe subiectul mai larg al candidaturii pentru functii internationale - secretar general al NATO, presedintia Comisiei Europene, comisar european". Intrebat daca a cerut sprijin pentru el insusi, Geoana a evitat un raspuns transant, spunind ca "Romania trebuie sa aiba curajul sa-si pregateasca o candidatura viabila. Trebuie sa ne hotarim acasa daca avem aceasta ambitie, sa o formalizam si apoi sa tragem toti in aceasta directie. Cred ca avem o sansa corecta pe care eu spun s-o jucam".

Intrebat daca ar accepta o nominalizare pentru functia de secretar general al NATO, Geoana a spus ca "daca se va ajunge la persoana mea, foarte bine, este o onoare si o responsabilitate".

Declaratiile lui Mircea Geoana au venit la citeva momente dupa ce secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a refuzat sa vorbeasca intr-o conferinta de presa la Bucuresti despre sansele ca un roman sa ocupe functia sa dupa ce mandatul sau va expira, in iulie 2014.