Un grup de 24 de cetateni a initiat modificarea Constitutiei. Proiectul prevede nationalizarea resurselor naturale, nationalizarea presei si votul obligatoriu
Aparitia acestei propuneri din partea unui grup de cetateni are loc pe fundalul initiativei USL de modificare a Constitutiei.
Reamintim ca, potrivit Constitutiei, revizuirea legii supreme poate fi initiata de cel putin 500.000 de cetateni cu drept de vot. Cetatenii care initiaza revizuirea Constitutiei trebuie sa provina din cel putin jumatate din judetele tarii, iar in fiecare din aceste judete sau in municipiul Bucuresti trebuie sa fie inregistrate cel putin 20.000 de semnaturi in sprijinul acestei initiative. Proiectul de revizuire trebuie adoptata de Camera Deputatilor si de Senat, cu o majoritate de cel putin doua treimi din numarul membrilor fiecarei Camere, iar revizuirea este definitiva dupa aprobarea ei prin referendum, organizat in cel mult 30 de zile de la data adoptarii proiectului sau a propunerii de revizuire.
Potrivit Legii privind exercitarea initiativei legislative de catre cetateni (Legea 189/1999), promovarea initiativei legislative a cetatenilor se asigura de catre un comitet de initiativa alcatuit din cel putin 10 cetateni cu drept de vot (in cazul de fata, comitetul de initiativa are 24 de membri). Propunerea legislativa a acestui comitet trebuie publicata in Monitorul Oficial al Romaniei.
Cei 24 de cetateni fac parte din Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor. Printre ei se numara Neculai Atelesei (membru in Partidul Poporului - varianta Cojocaru), Luiza Volf (sefa unei ONG de mediu), George Ninel Popescu (fost bucatar in Cipru).

Cine e responsabil pentru noaptea de coșmar de la Spitalul Foișor? Cinci întrebări și răspunsuri esențiale despre scandalul evacuării unității medicale
Raed Arafat vine cu noi explicații după evacuarea cu scandal a Spitalului Foișor: Decizia a fost corectă, chiar dacă a creat disconfort pentru pacienți
Sarea și oamenii - O istorie care a început acum 8.000 de ani, în România
Un bucureștean a făcut cerere pentru un nou buletin acum două luni, dar nu l-a primit nici acum / Cum explică oficialii „dificultatea temporară” de eliberare a actelor de identitate
Ce înseamnă și ce impact ar putea avea decizia CEDO privind vaccinarea
Unii s-au saturat de dictatura mascata in democratie promovata de 23 de ani de mass media privata. Numai cine are bani poate difuza informatii si evident bine selectate. Numai cine are bani poate avea posturi de radio si televiziune, poate avea parlement, guvern, presedintie.
Chiar va simtiti cumva in democratie reala?
V-a inrebat cineva daca suntetide acord sa vi se demoleze economia, sa vi se vanda tara, se fiti din nou indatorati etc..
Si exploatati de UE, NATO, corporatiile mondiale?
Nationalizarea presei, alegerea prin vot a guvernatorului? Ce tare, sa il puna guvernator pe domnul acela, fost bucatar in Cipru, ca doar poporul e suveran...
Niste prostii. Asa popor, asa propuneri.
In cazul in care acest proiect nu va fi adoptat, exista cateva tari in care acesti cetateni ar putea cere azil politic: Belarus, Coreea de Nord, Cuba sau Venezuela. Numai ca acolo s-ar putea ca, daca deschizi gura impotriva sistemului sa nu mai apuci a II-a zi... ;)
Iar guvernator la BNR sa fie ales dintre asistatii social.
Atat textul proiectului, cat si expunerea de motive se gasesc publicate in nr. 294 din 23.05.2013 (pag. 5--32).
Pentru accesare intrati pe e-Monitor si click-ati pe nr. 294 (din partea de centru-jos a paginii).
Sînt și ceva lucruri logice acolo, dar prea puține raportat la întregul volum de text.
Pana la publicarea Initiativei noastre s-au parcurs PASII LEGALI, CAT DESPRE PRESUPUSA NATIONALIZARE cititi Initiativa din M.O. :http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS42OTU4OTgwMzM5NTMzRSszMA==
De ce oare toata lumea se foloseste inca de pachete si nu se discuta punctual? Oare le e asa de dor de vanzarile la pachet din epoca lui ceausescu? Suntem in plin secol XXI, in plina epoca a calculatoarelor! Se poate si vota punctual (vezi Canada unde exista votul electronic: se scaneaza si interpreteaza punctual votul). E drept ca asa dispare posibilitatea de vot multiplu, se stie exact cine si cand a votat, NU SI CE A VOTAT!!
Nu o sa se intample.
"Daca numai am pune oameni vrednici si patrioti sa controleze totul in numele poporului."
Ideea e pe cat de simpla, pe atat de naiva. Nu! Puterea corupe.
De-a lungul istoriei, rezultatul acestui gen de idei a fost tirania, mizeria si in unele cazuri mai grave, genocidul.
https://www.facebook.com/groups/297965450260701/533581536699090/?notif_t=group_activity
Si la un astfel de fenomen se referea nationalizarea presei.
O broblema ciudata e sperietoarea cu comunismul. Si asta o fac de 23 de ani chiar fostii comunisti tradatori convertiti la capitalism, adica miliardarii de astazi, creati prin vanzarea di demolarea economiei nationale, prin vanzarea sau concesionarea resurselor ai intereselor pporului roman. Si asta e de bine fiindca asa va scoleaza mass media romaneasca (proprietate a corporatiilor straine, daca asta nu stiati).
Nu va mai speriati de comunism. Comunismul e viitorul omenirii dupa ce nivelul de constiinta va evolua suficient incat sa atinga acest nivel. Deocamdata suntem la alt nivel; acela de a ne calca in picioare unii pe altii si care rezista, ramane.
Numai ca asta duce curand la blocarea intregii economii mondiale prin masa monetara acaparata zilnic si imobilizarea acesteia in conturi bancare de valori astonomice. In acest caz investitiile sunt tot mai putin posibile fiindca sansa ca aceasta sa fie profitabila (conditie tipic capitalista) e tot mau redusa din cauza unei penurii monetare progresive pe piata de marfuri.
Ati auzit de cruza mondiala? Asta e cauza, capitalismul insusi.
Aceasta noua Constititutie e o componenta a noului sistem socio-economica care preconizeaza reconstrucatia economiei in folosul cetatenilor si nu al unnui procent infim din acestia in detrimentul marii majoritatii, cu e acum.