Presedintele Senatului, liberalul Crin Antonescu, isi exprima regretul pentru deznodamantul procesului in care Gigi Becali a fost condamnat, aratand ca este solidar cu acesta in plan uman, relateaza Agerpres.

"Incerc un sentiment de profunda tristete si de solidaritate in plan uman. Imi pare rau de ceea ce s-a intamplat, de deznodamantul acestui proces. Evident nu comentez sentinta, nu cunosc dosarul, dar sunt omeneste alaturi si de Gigi Becali si de familia sa si de toti cei care sufera asa cum ne imaginam omeneste ca sufera familia si cel in cauza intr-o asemenea situatie. Nu spun asta pentru ca am fost colegi de partid. Este vorba despre un om. Este un om pe care il cunosc si este un om pentru care mi se pare normal sa am aceste sentimente si sa vi le comunic concentrat. Nu cred, pe de alta parte, si aceasta este opinia mea, ca daca dl Becali era in PE si deznodamantul procesului este de presupus a fi fost acelasi s-ar fi intamplat altceva decat lucrurile atat de dramatice care se intampla cu un om in urma unei astfel de sentinte. Eu ii doresc si domniei sale si celor dragi, familiei sale puterea de a trece peste acest moment foarte greu in viata oricui", a spus Antonescu, la Palatul Parlamentului.

Liderul PNL a fost intrebat cum comenteaza faptul ca Becali a venit in Parlament in asteptarea sentintei.

"Orice om, atata vreme cat se bucura de toate drepturile, si dl Becali, ca si alti colegi parlamentari care au procese pe rol si le poate exercita. Faptul ca domnia sa era sau nu era in Parlamentul Romaniei, ca era in Comisia juridica sau ar fi fost intr-o alta comisie, dupa cum s-a vazut nu era deloc de natura sa influenteze un verdict al justitiei", a afirmat el.

Antonescu a fost intrebat si daca regreta decizia lui Gigi Becali de a candida la parlamentare, sustinut de PNL. "Eu nu pot sa regret decizia altcuiva. Decizia dlui Becali de a renunta la mandatul din PE, de a candida in Romania si de a veni in Parlamentul Romaniei a fost o decizie strict a domniei sale. Discutia noastra a inceput din momentul in care aceasta decizie era luata, de aceea am purtat-o", a raspuns el.

Deputatul George Becali a fost condamnat luni la doi ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN. Instanta a decis insa sa schimbe condamnarea de trei ani inchisoare cu suspendare primita anterior de Becali in dosarul sechestrarii de persoane in pedeapsa de trei ani cu executare. Cele doua pedepse au fost contopite si George Becali va face pedeapsa cea mai mare, si anume de trei ani de inchisoare cu executare.