Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sambata, ca el considera episodul Sorin Rosca Stanescu incheiat si ca l-a asigurat pe premierul si liderul PSD Victor Ponta de tot sprijinul liberalilor, iar constructia proiectului USL merge mai departe, transmite Mediafax.

"Episodul Sorin Rosca Stanescu este unul incheiat, despre care s-a spus din toate partile si cu toate nuantele tot ce trebuia spus. Noi v-am descris si cred ca a facut-o si Victor Ponta si au facut-o si alti colegii de ai nostri pe larg tot ceea ce era de spus. Eu despre acest caz nu mai am nimic de adaugat, cred ca si domnul Ponta v-a spus totusi ca avem si alta treaba in Romania decat asta. S-a discutat, nu s-a bagat sub pres, fiecare a spus ce vrea, ce il doare, ce trebuie sa facem, ne-am inteles, mergem mai departe", a afirmat Antonescu, la Romexpo, unde a fost prezent la Conferinta nationala a Tineretului National Liberal.

Liderul liberal a aratat ca dialogul cu Ponta nu s-a concentrat pe subiectul Rosca Stanescu, ci pe cea a solidaritatii USL, iar premierului i s-au oferit toate asigurarile ca opiniile exprimate de senatorul liberal nu sunt si ale partidului.

"Discutia nu a fost in felul acesta, cum si domnul Ponta a spus ieri. Nu Rosca Stanescu e problema, ci solidaritatea USL. Ori discutiile dintre noi, daca ma intrebati ce asigurari ca anumite declaratii pe care le-a facut senatorul nostru nu ne reprezinta, nu le impartasim, ele au fost dezavuate si public, ca are in continuare tot sprijinul nostru ca premier, ca e premierul nostru, nu al altcuiva, ca tot ceea ce am construit pana acum merge mai departe", a spus Antonescu.

El a adaugat ca nu s-a certat cu Ponta, ca nu trebuie interpretate discutiile din ultimele zile ca "o lupta de cocosi sau de tapi".

"Nu e vorba ca pe un soi de skandenberg, de lupta de cocosi, de lupta de tapi, nu, e vorba de oameni care sunt parteneri, coechipieri, care am construit ceva foarte important impreuna, de oameni care suntem rationali", a afirmat Antonescu.

Antonescu a afirmat si ca nu considera necesara modificarea protocolului USL pentru a include prevederi referitoare la excluderea din partidele membre a acelora care ataca guvernarea. "Protocolul USL este cat se poate de clar si acoperitor in aceasta privinta. Important este sa il respectam cu totii si este de datoria noastra, ca si a celorlalti colegi sa facem ca aceste prevederi sa fie respectate", a mentionat liderul PNL.

Intrebat daca subiectul Rosca Stanescu va fi reluat luni la sedinta USL, avand in vedere ca Ponta a cerut sanctionarea acestuia, Antonescu a spus ca sedinta va fi una uzuala, in care se vor discuta subiectele guvernarii. "Luni este o zi normala, vom avea o intrunire obisnuita de inceput de saptamana pentru USL, o zi in care vom discuta subiectele uzuale, cele care tin de guvernare", a spus liderul PNL.

Antonescu a aratat ca in discutiile din ultimele zile cu Ponta au fost abordate si subiectele importante ale guvernarii USL. "E vorba de lucruri fundamentale, care tin de programul de guvernare, de agenda Guvernului, agenda Parlamentului, de modificarea Constitutiei, de regionalizare, de tot ceea ce inseamna de fapt obiectul nostru de activitate", a mai spus liderul PNL.

Premierul Victor Ponta nu a facut declaratii presei la plecarea de la Romexpo, unde a participat la Conferinta nationala de alegeri a PNL. "Acum e weekend si vorbim luni", le-a spus el jurnalistilor care il intrebau despre problemele din USL legate de episodul Sorin Rosca Stanescu.