Presedintele PSD Victor Ponta si presedintele PNL Crin Antonescu au ajuns, sambata, cu intarziere la Congresul Tineretului National Liberal, cei doi purtand anterior o discutie in privat, la Palatul Victoria, potrivit unor surse citate de B1. Alaturi de Crin Antonescu, Victor Ponta si Daniel Constantin s-au aflat, la sosirea la Romexpo, liberalii Radu Stroe, Varujan Vosganian, Eugen Nicolaescu, potrivit Mediafax.

UPDATE Uniunea Social Liberala e o alianta politica de durata in interes national, este garantia de stabilitate a Romaniei, a declarat Antonescu, potrivit Agerpres. Premierul Victor Ponta a declarat la randul sau ca Uniunea Social Liberala trebuie sa fie in continuare o echipa unita, pentru Romania, asa cum a fost timp de doi ani si jumatate.

"Suntem mai hotarati ca oricand sa reusim in aceasta alianta politica", a spus Antonescu, potrivit Agerpres.

El le-a transmis tinerilor liberali, reuniti in congres, ca prima si cea mai importanta resursa a Romaniei sunt tinerii.

"Eu nu cred foarte sincer ca exista ceva mai important pentru noi toti cei care facem politica azi decat ca prin politicile noastre sa dam sansa acestui potential imens al tinerilor de a se manifesta. (...) Noi avem datoria ca prin fiecare act politic al nostru sa avem pastrarea tinerilor in tara lor si mai ales sa le oferim sansa sa faca ceva pentru ei, pentru cariera lor si pentru tara lor", a subliniat liderul liberal.

Premierul Victor Ponta a declarat la randul sau ca Uniunea Social Liberala trebuie sa fie in continuare o echipa unita, pentru Romania, asa cum a fost timp de doi ani si jumatate.

El a afirmat, la Conferinta Nationala de Alegeri a conducerii Tineretului National Liberal, ca, in opinia sa, spiritul de echipa este foarte important.

''Am jucat fotbal cu Florin (n.r. Alexe - presedinte TNL) si nu m-a faultat niciodata din spate, desi eram eu de la PSD, el de la PNL, nu m-a certat cand am tras pe langa poarta, nu am dat vina unul pe altul daca ne dadeau gol adversarii. Cred ca asta este tot ceea ce trebuie sa inteleaga toti cei care fac parte din USL. Am fost doi ani si jumatate o echipa unita, am fost doi ani si jumatate impreuna si vreau sa fim in urmatorii ani impreuna fiind intr-adevar o echipa pentru Romania. Cred ca acesta este marele secret al succesului nostru - faptul ca am putut de fiecare data sa fim impreuna si sa intelegem ca impreuna suntem mai importanti si mai puternici decat separat'', a spus Ponta.

Acesta a aratat ca a raspuns invitatiei de a fi prezent la Congresul TNL pentru ca trebuia sa multumeasca tinerilor din organizatii pentru ''lupta extraordinara'' pe care au dat-o in 2012, in urma careia el a devenit premier.

''Ma bucur ca organizatiile noastre de tineret sunt mai vii, mai dinamice si uneori mai intelepte decat organizatiile mari. Evident ca am primit cu mare placere invitatia lui Florin (n.r. Alexe - presedintele TNL) de a participa (n.r. - la Congresul TNL), am spus da, dupa care, dupa ce ne-am mai certat apoi putin, am spus ca nu mai vin, ca asta mai lipseste acum sa mai vorbim si la tineret despre necazurile de la cei mari. Cred ca era profund incorect. Cred ca trebuia sa fiu aici ca sa va multumesc pentru lupta extraordinara pe care ati dat-o in 2012, si eu sunt prim-ministru pentru ca dvs ati muncit in campanie, si toti cei care suntem acum in diverse functii, una mai importanta decat alta. Sunt acolo pentru ca dvs i-ati convins pe oamenii din judetele, din localitatile dvs sa creada in USL si sa voteze USL si era profund incorect sa nu fiu azi aici de parca dvs ati avea vreo vina ca ne certam noi. Cred ca e foarte bine ca am ajuns pana la urma. M-am asigurat ca intre Crin si mine sta cel mai serios arbitru din lume dl presedinte Quintus, cel care de multe ori ne-a zis din timp ca trebuie sa fim uniti pentru obiectivele comune pe care le avem'', a sustinut Victor Ponta.

El le-a transmis tinerilor liberali ca au sansa ''de a creste'' din randul lor o viitoare echipa de conducere a partidului.

''Aveti o sansa extraordinara - aceea de a creste din randul tinerilor o viitoare echipa de conducere si depinde doar de dvs sa faceti acest lucru. (...) Puteti, ati fost intotdeauna - TNL-ul - o organizatie in cadrul PNL, o organizatie cu idei separate, cu idei speciale, curajoase. Vreau sa ramaneti la fel chiar si acum cand suntem la guvernare, pentru ca uneori este mai usor in opozitie sa fii liber decat la guvernare''.

La sosirea la Romexpo, premierul Victor Ponta a refuzat sa vorbeasca cu presa, motivand ca a intarziat deja suficient de mult la eveniment.

Initial, alte surse anuntau ca premierul Victor Ponta nu va veni la intalnirea tineretului din PNL, in ciuda faptului ca a fost invitat.

Crin Antonescu a confirmat faptul ca a fost trimisa o invitatie pe numele copresedintelui USL, spunand insa ca nu a discutat cu acesta subiectul.

Absenta lui Victor Ponta de la aceasta intalnire vine in urma tensiunilor create in USL in ultima perioada, chiar daca liderii PSD si PNL au dat asigurari vineri ca Uniunea merge bine.

Conferinta Nationala de Alegeri a Tineretului National Liberal, in cadrul careia va fi desemnat prin vot un nou presedinte si un nou Birou Permanent National, are loc sambata, incepand cu ora 12.00, la Romexpo.