Senatorul liberal Cristian Bodea a anuntat, joi, la B1 Tv, ca un grup de parlamentari PNL intentioneaza sa depuna o motiune simpla impotriva ministrului Mediului, Rovana Plumb (PSD). Senatorul PNL Bihor Cristian Bodea a initiat, impreuna cu colegul sau, Valeriu Boeriu, si el tot senator PNL de Bihor, doua proiecte de lege privind gazele de sist si timbrul de mediu, la inceputul acestui an. Ei o acuza pe Rovana Plumb, dar si Guvernul, de faptul ca "nu tin cont de parlamentari". Bodea a precizat ca ideea motiunii simple a fost discutata de "cativa dintre noi (parlamentari PNL - n.red.)". "Ne batem joc si de oameni si de banii statului", sustine acesta.

UPDATE Crin Antonescu: Nu se poate, daca tine si la calitatea de membru PNL

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a reactionat ulterior, intr-o conferinta de presa, la intrebarile ziaristilor, explicand ca "nu sta in disciplina unui partid ca impotriva propriului guvern un senator sau deputat sa depuna o motiune simpla".

Presedintele liberarilor a precizat ca daca un membru de partid are vreo nemultumire, se adreseaza in primul rand grupului parlamentar caruia ii apartine si, daca gaseste "sustinere" acolo, "notifica conducerea partidului, care discuta in USL".

"Asa, daca ne vine intr-o zi sa initiem o motiune (...) asta nu se poate. Nu se poate nu pentru ca un parlamentar nu ar avea aceste drepturi, le are, dar daca tine si la calitatea sa de parlamentar membru al unui partid, atunci nu o poate face", a subliniat Crin Antonescu.

Senatorii Bodea si Boeriu au initiat, la inceputul acestui an, doua proiecte de lege - unul ce vizeaza reglementarea exploatarii gazelor de sist printr-o lege distincta de cea actuala, a petrolului si minelor, si un alt proiect ce prevedea inlocuirea timbrului de mediu cu o taxa de poluare de un ban pe litrul de combustibil.

Pe 18 februarie, ei acuzau, intr-o conferinta de presa, Guvernul Ponta de faptul ca, in opinia lor, acesta face aceeasi greseala pe care au facut-o guvernele PDL, respectiv lucreaza "dictatorial" si nu furnizeaza parlamentarilor USL informatii despre proiectele majore pe care intentioneaza sa le adopte.

"Prin faptul ca nu comunica nici macar cu noi, parlamentarii care i-au numit, Guvernul Ponta repeta aceeasi greseala a celor de dinaintea lor. Adica lucreaza dictatorial, fara sa dea socoteala nimanui, pierzand astfel contactul cu electoratul", spunea atunci senatorul Cristian Bodea. Cei doi parlamentari au afirmat ca, prin modul "defectuos" in care gestioneaza relatia chiar si cu propriii parlamentari USL, Guvernul Ponta "ori nu stie, ori nu vrea sa comunice".