PSD nu mai are nici un fel de dispozitie de a trece cu vederea iesirile senatorului liberal, Sorin Rosca Stanescu, spune la RFI liderul senatorilor social-democrati, Ilie Sarbu. El declara ca lucrurile degenereaza si ca PNL trebuie sa ia o decizie, care poate merge pana la excludere.

Ilie Sarbu aminteste ca in urma cu cateva luni, "s-a luat o decizie la nivelul USL-ului, ca daca unul dintre membrii nostri devine critic la adresa Uniunii, daca creeaza prejudicii de imagine, automat va fi exclus. Nimeni nu s-a agatat foarte tare de ea, ca la orice declaratie, la orice iesire publica, sa avem o reactie, dar acum lucrurile degenereaza, adica zi de zi se creeaza o situatie de conflict din partea aceluiasi om, o data pe legi, o data pe comisii. O data isi da demisia din comisie, dupa ce-si da seama ca a creat comisia, ca ea poate sa lucreze, dupa aia spune "nu mai vrem sa lucram, plecam, n-avem nevoie de pozitia domnului Barsan, nici de pozitia comisiei juridice, ne dam demisia si plecam". Deci se intrevede, as putea spune chiar ca se vede cu ochiul liber ca cineva creeaza mereu-mereu conflicte la adresa premierului, la adresa noastra, a liderului de grup, a tuturor, a partidului in ansamblu, a PSD-ului, care e acuzat mereu, ati vazut, ca are caii la caruta, ca de-acuma face, ii da sfaturi si lui Crin Antonescu ce ar trebui sa faca".

  • Rosca Stanescu are "obsesia serviciilor"

Liderul senatorilor social-democrati spune ca "PSD-ul nu mai are nici un fel de dispozitie de a trece cu vederea" astfel de iesiri: "Pe zona serviciilor, dansul de cand a venit in Parlament are aceasta obsesie a serviciilor, sa faca ordine in servicii, dansul care a fost un informator, stiti bine, declarat, a recunoscut lucrul asta. Cred ca pe zona asta ar trebui sa aiba un volum mai redus atunci cand se pronunta, dar sigur, aici e problema PNL-ului, pe care trebuie sa si-o rezolve, iar PSD-ul nu mai are nici un fel de dispozitie de a trece cu vederea iesiri de genul asta!".

Ilie Sarbu precizeaza ca "discutia a fost clara, deschisa ieri (miercuri-n.r.) in USL. Domnul Crin Antonescu are astazi o sedinta cu unii colegi din tara si vor trebui sa ia o decizie, care le apartine, nu ne apartine noua".

  • Pozitia PNL in cazul Rosca Stanescu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri la finalul sedintei USL ca nu apreciaza ca in cazul senatorului PNL Sorin Rosca Stanescu exista elementele pentru care sa fie acuzat de ducerea unei campanii impotriva PSD sau a lui Victor Ponta, mentionand insa ca a avut afirmatii excesive.

Premierul Victor Ponta a spus miercuri ca in cadrul Uniunii exista "o problema serioasa" care il priveste pe senatorul PNL. Senatorii liberali care au demisionat din comisia de ancheta a cazului judecatorului Corneliu Barsan afirma ca prin acest gest protesteaza fata de incercarea majoritatii PSD din Comisie de a musamaliza incalcarea imunitatii diplomatice a magistratului roman la CEDO.