Atribuirea unei denumiri pentru Scoala Generala nr. 2 din Targu Mures starneste controverse intre PSD, care ar dori ca institutia sa se numeasca "Ferdinand I", cum s-a numit in perioada interbelica, si UDMR, care insista pe varianta "Bernady Gyorgy", primarul pe vremea caruia a fost construita, relateaza Agerpres.

Cornel Briscaru, ales al PSD in Consiliul Local Targu Mures - cel care a contestat in instanta hotararea de principiu a vechiului Consiliu Local Targu Mures, de schimbare denumirii Scolii Generale 2 in "Bernady Gyorgy" - a salutat, joi, propunerea Comisiei judetene de atribuire si schimbare a denumirilor, ca scoala sa revina la denumirea din perioada interbelica, "Ferdinand I".

Intr-un comunicat de presa, Cornel Briscaru sustine ca acest nume este "menit sa uneasca si nu sa dezbine", ca prin aceasta decizie s-a reintrat "intr-o logica institutionala, legala" si ca "excesele anterioare ale unor lideri ai UDMR din Targu Mures nu faceau bine nimanui".

De cealalta parte, conducerea UDMR Mures a reclamat, intr-un comunicat de presa, pozitia Comisiei judetene de atribuire si schimbare a denumirilor, care functioneaza pe langa Institutia Prefectului, care a respins propunerea de redenumire a Scolii Generale 2 din Targu Mures in "Bernady Gyorgy".

UDMR considera ca prin decizia respectiva s-ar fi creat "o problema etnica", iar comisia ar fi avut o pozitie "neprofesionista".

Decizia Comisiei judetene este doar consultativa, iar Consiliul Local Targu Mures va decide in final ce denumire va avea Scoala Generala nr. 2.