Marian Preda, presedintele Fundatiei Miscarea Populara, a raspuns acuzatiilor lansate de catre Catalin Zamfir care cerea demiterea sa din functia de decan al Facultatii de Sociologie. "Am fost 8 ani prodecan in timpul mandatului domnului Zamfir si o perioada a ocupat functii publice, a fost consilier de stat cu rang de ministru pe langa Adrian Nastase, a fost ministru al Muncii in anii '90, in conditiile astea cred ca nu putea sa vorbeasca in general despre conflicte de interese. Deci cine este hotul aici? Nu cumva cel care striga hotul?", a declarat pentru HotNews.ro Marian Preda.

Raspunsul integral al lui Marian Preda:

"Din respect pentru colaborarea mea anterioara cu profesorul Zamfir nu o sa ma refer la motivele pentru care cred ca a scris aceasta scrisoare, dar va dau cateva fapte. Am fost 8 ani prodecan in timpul mandatului domnului Zamfir si o perioada a ocupat functii publice, a fost consilier de stat cu rang de ministru pe langa Adrian Nastase, a fost ministru al Muncii in anii '90, in conditiile astea cred ca nu putea sa vorbeasca in general despre conflicte de interese. Deci cine este hotul aici? Nu cumva cel care striga hotul?

Nu am nicio functie politica, Fundatia Miscarea Populara este o fundatie. Cred ca este foarte important sa se clarifice o data ce este ilegal sau imoral si ce nu este, pentru ca legea nu interzice ca cineva sa faca politica, in afara de rector, dar doamna Andronescu a anulat si asta. Sunt membri ai parlamentului in universitati, sunt diverse persoane presedinti de senat, de exemplu in Universitatea Bucuresti, care sunt si parlamentari.

Activitatea mea de la Fundatia Miscarea Populara nu a influentat in niciun fel activitatea mea didactica.

Asociatia pe care o reprezinta dansul nu mai reprezinta comunitatea sociologilor, exista Societatea Sociologilor din Romania care numara mult mai multi membri si din care fac si eu parte".

Catalin Zamfir i-a cerut rectorului Universitatii din Bucuresti printr-o scrisoare deschisa sa il demita pe Marian Preda - presedintele Fundatiei Miscarea Populara - din functia de decan al Facultatii de Sociologie. "Consider ca este un gest absolut necesar ca dl Marian Preda sa paraseasca pozitia de decan sau sa fie demis din functia de conducere de catre Unviersitatea Bucuresti", scrie Catalin Zamfir, facand referire la optiunea lui Preda "de a deveni un lider politic".

Citeste si: