Victor Ponta, presedinte PSD si premier al Romaniei, va efectua duminica o vizita in orasul bulgar Ruse, unde va participa la un miting electoral al Partidului Socialist Bulgar, alaturi de liderul acestui partid si presedinte al Partidului Socialistilor Europeni, Serghei Stanisev, transmite Agerpres.

La eveniment va participa si Plamen Oresarski, pe care Stanisev l-a desemnat drept viitorul premier al Bulgariei in cazul in care socialistii ar obtine o majoritate parlamentara in alegerile din 12 mai. La Ruse, Ponta, Stanisev si Oresarski vor sustine o conferinta de presa comuna.

Potrivit ultimelor sondaje de opinie, Partidul Socialist Bulgar ar primi intre 20 si 22% din voturi la scrutin, cu circa 2% mai putin fata de partidul de centru-dreapta GERB, al fostului premier Boiko Borisov. Analistii sunt insa de parere ca scandalurile din ultimele zile legate de interceptarile ilegale pentru care este acuzat vicepresedintele GERB, Tvetan Tvetanov, afecteaza grav acest partid si creste semnificativ sansele socialistilor sa devina prima forta politica.