Presedintele Traian Basescu, premierul Victor Ponta, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Crin Antonescu si Valeriu Zgonea, si ministrii Radu Stroe, Liviu Dragnea, Eugen Teodorovici au discutat, luni, la Cotroceni, dupa depunerea juramantului noului ministru al Justitiei, Robert Cazanciuc, acestia razand in cateva randuri, relateaza Mediafax.

Inainte de ceremonie, aflat la Parlament, Crin Antonescu a fost intrebat de jurnalisti daca va merge la Palatul Cotroceni la depunerea juramantului, el raspunzand afirmativ si invocand ceremonialul care presupune prezenta presedintilor celor doua Camere.

La sosirea in sala unde urma sa aiba loc ceremonia de la Cotroceni, Antonescu si Zgonea au dat mana cu consilierii lui Traian Basescu. Ei au si schimbat cateva cuvinte si au ras.

La finalul ceremoniei, presedintele Traian Basescu le-a multumit pentru prezenta premierului si presedintilor Camerelor. "Cu sampania e ca la Guvernul Boc, nu avem", a incheiat Traian Basescu, razand. El s-a indreptat apoi spre Ponta, Antonescu si Zgonea si a stat de vorba cu acestia, mai multe minute, timp in care au ras de mai multe ori.

La un moment dat, Basescu a strigat, tot razand, catre Stroe: "Domnule ministru Stroe cum e domne' cu fiola...?". Ministrul de Interne a venit catre presedinte. Ei au schimbat cateva cuvinte, razand, atmosfera fiind vizibil relaxata.

Premierul Victor Ponta a glumit si el spunand "ca intre marinari".

Cel mai probabil, presedintele Traian Basescu a facut referire la accidentul rutier de sambata, din zona Otopeni, cand aflat la volanul unei Dacii Logan a tamponat usor masina care se afla in fata sa si care a franat brusc. In urma accidentului, Basescu si celalalt sofer implicat au mers pe procedura intelegerii amiabile, fara sa fie necesara interventia Politiei.

Apoi, presedintele i-a facut semn ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, pentru a discuta cu el. Avand in vedere ca in discursul sau de la ceremonie presedintele a pus accent pe absorbtia fondurilor europene, este posibil ca aceasta sa fi fost si tema discutiei celor doi, scrie Agerpres.

De asemenea, Basescu a mai stat de vorba si cu ministrii Dan Sova, Daniel Constantin si Nicolae Banicioiu. Grupului i s-au mai alaturat vicepremierul Liviu Dragnea si consilieri ai presedintelui.

Noul ministru al Justitiei, Robert Cazanciuc, a depus, luni, juramantul de investitura la Palatul Cotroceni. Ministrii Remus Pricopie, Liviu Dragnea, Doina Pana, Mihnea Costoiu, Dan Sova, Nicolae Banicoiu, Eugen Teodorovici, Radu Stroe, Titus Corlatean au fost prezenti la ceremonie.