Asociatia Accept solicita Partidului National Liberal sanctionarea "neintarziata" a politicianului Puiu Hasotti care a declarat la finele saptamanii trecute ca persoanele homosexuale sunt "doar niste oameni bolnavi", iar "homosexualitatea nu este o stare fireasca". "Declaratia potrivit careia persoanele de orientare homosexuala sunt bolnave este scandaloasa, inacceptabila si intra sub incidenta legii", a afirmat directorul executiv Accept, Florin Buhuceanu, care a anuntat ca va depune plangere la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).Si purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a declarat la RFI ca iesirea publica a lui Puiu Hasotti este "disproportionata si regretabila".

Conducerea asociatiei a anuntat ca "vom depune in aceasta saptamana o plangere adresata CNCD pentru solutionare competenta, pe masura gravitatii acestei afirmatii politicianiste inepte si a efectelor publice pe care le produce. Solicitam, de asemenea, PNL sa se delimiteze neintarziat de pozitia exprimata public de domnul Hasotti care afecteaza dreptul la demnitate al unui grup minoritar din societatea romaneasca, protejat de catre lege".

"Opiniile primitive si homofobe ale acestui politician nu isi au locul intr-un partid democratic, cu solide valori liberale, si trebuie condamnate ca atare", a declarat Florin Buhuceanu.

Puiu Hasotti

Puiu Hasotti

Foto: Agerpres

Amintim ca liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a declarat ca nu are "absolut nimic" sa le reproseze homosexualilor, pe care ii considera "doar niste oameni bolnavi", el comentand astfel initiativa deputatului USL Remus Cernea privind reglementarea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex, scrie Mediafax.

"Domnul deputat Remus Cernea se dovedeste un extravagant, ca sa folosesc un cuvant linistit. Eu nu am absolut nimic sa le reprosez homosexualilor, ii consider doar niste oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare fireasca, nu este o relatie naturala, motiv pentru care, dupa parerea mea, nu are absolut nicio sansa", a declarat Puiu Hasotti pentru Stirile ProTV, intrebat despre initiativa lui Cernea privind reglementarea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex.

Catalin Ivan, purtatorul de cuvant al PSD: Iesirea publica a lui Puiu Hasotti este "disproportionata si regretabila"

Catalin Ivan

Catalin Ivan

Foto: catalinivan.ro

Iesirea publica a lui Puiu Hasotti este "disproportionata si regretabila", a declarat la RFI purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan. Pe de alta parte, Ivan este de parere ca "o discutie serioasa cu domnul Cernea va trebui sa aiba loc".

Schimbul de replici vine dupa ce deputatul USL Remus Cernea a anuntat vineri, 12 aprilie, ca vrea sa initieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil intre heterosexuali si intre persoanele de acelasi sex, sustinand ca acest model este aplicat in mai multe tari europene.

"Este o initiativa individuala, apartine domnului Cernea ca deputat, nu este discutata nici in PSD, nici in USL. Are dreptul ca ales al romanilor sa aiba astfel de initiative. Cred ca se face foarte mult caz pe aceasta initiativa. Este intr-adevar un subiect foarte sensibil. Il banuiesc pe domnul Cernea ca n-a incercat decat sa castige mai multa notorietate, pentru ca nu-mi inchipui de ce a iesit public cu o astfel de initiativa, fara s-o fi discutat macar in partid. Dar gresesc si ceilalti care-i dau mai multa importanta decat are", a declarat purtatorul de cuvant al PSD.

Intrebat daca se va pune problema retragerii sprijinului politic pentru Remus Cernea, Catalin Ivan a raspuns: "Nu, cred ca este mult spus. Cred ca domnului Cernea va trebui sa i se explice cum functioneaza Parlamentul, cum functioneaza un partid politic, cu atat mai complicat cum functioneaza o uniune politica si probabil ca va intelege ca sunt mecanisme interne, care pot sa-l fereasca si pe dumnealui de situatii neplacute si de atacurilor unor colegi, atacuri disproportionate, as spune eu, dar oricum justificate pana intr-un punct".

Sambata, Puiu Hasotti a declarat ca cere PSD Constanta retragerea sprijinului politic acordat deputatului Remus Cernea, pentru initiativa acestuia privind reglementarea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex. In replica, secretarul executiv al PSD Constanta, Cristinel Dragomir, a declarat ca presedintele Partidului Verde, deputatul USL de Constanta Remus Cernea, nu mai este membru al PSD, astfel ca social-democratii nu au ce sprijin sa ii retraga acestuia.

Presedintele Partidului Verde, Remus Cernea, a candidat la alegerile parlamentare din 2012 din partea USL in Colegiul 9 din Constanta, reusind sa castige un mandat de deputat.

Citeste si: