Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca nu mai este cazul sa se vorbeasca "la nivelul PDL" despre conflicte si tensiuni, principala precupare a partidului fiind sa faca "opozitie serioasa" la USL.

"S-a incheiat orice fel de conflict si de stare de razboi in interiorul PDL. Sedinta Consiliului de Coordonare National a venit si a confirmat alegerea noii structuri politice a Biroului Permanent National (BPN) intr-o formula, spun eu, de natura a pune capat tensiunilor, divergentelor, nemultumirilor si conflictelor, asa-ziselor conflicte, in paranteza fie spus", a declarat Ioan Oltean, citat de Mediafax.

El a adaugat ca actualul BPN al PDL este "extrem de diverificat" ca si componenta, in sensul ca are oameni cu experienta politica vasta, dar si oameni care sunt pentru prima data intr-o structura politica de o asemenea anvergura.

"De asemenea, BPN are oameni cu pregatire exceptionala, cu o tinuta morala deosebita, dar si o imbinare armonioasa a celor doua sexe, barbati si femei, pentru ca femeile sunt prezente intr-un numar mai mare decat oricand in structura politica a PDL. Va asigur ca intre greii partidului, oameni care au experienta vasta in plan politic si in activitatea PDL, avem prezenti tineri deosebiti, oameni care vin sa imbunatateasca, daca vreti, valoarea BPN actual. I-as nominaliza pe prof. universitar Radu Carp, pe domnul Vasile Iliuta, Stefan Gheorghe, un om foarte bine pregatit in domeniul agriculturii. Avem tineri cum ar fi Alexandru Nazare, Cristian Dobre, Alin Tise, Maria Mota, Valeria Schelean, cateva dintre numele care astazi fac parte din structura noului BPN, fiind o garantie ca actualul BPN este in masura sa dezvolte o politica pozitiva si sa faca o opozitie ferma, constructiva la adresa actualului Guvern", a spus Ioan Oltean.

Vicepresedintele PDL a adaugat ca, din acest moment, principala preocupare a partidului este aceea "de a se aseza cat mai solid pe esichierul politic de dreapta" si de a face o "opozitie cat mai solida" la ceea ce reprezinta puterea USL: "In prima sedinta a BPN, de luni, au fost trasate primele directii ale activitatii parlamentare si non-parlamentare a PDL, in asa fel incat sa avem garantia ca vom fi un partid de opozitie veritabil, as spune eu singurul partid de opozitie reala la actuala putere si singurul partid pozitionat solid pe esichierul politic de dreapta. Principala noastra preocupare de acum este aceea de a dezvolta o opozitie serioasa la adresa USL si de a ne reaseza si structurile teritoriale acolo unde sunt, in momentul acesta, mari dificultati. In rest, despre conflicte, despre tensiuni, nu mai este cazul sa vorbim la nivelul PDL."