Senatorul PSD Mircea Geoana a declarat, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani", transmisa de ProTV, unde a fost intrebat daca va candida la prezidentiale in 2014, ca din punctul de vedere al PSD candidatul oficial este Crin Antonescu si ca aceasta realitate politica trebuie respectata, relateaza Mediafax.

Mircea Geoana (2009)Foto: Agerpres

"Anul 2013 trebuie sa fie un an in care nu avem nevoie de tensiuni in USL. Sunt convins ca, din punct de vedere al ceea ce stiu si pot sa fac, sunt probabil cel mai potrivit om sa fie presedintele Romaniei. Din punct de vedere al partidului din care fac parte si l-am condus, avem un candidat oficial in persoana lui Crin Antonescu si atata vreme cat eu spun ca in 2013 in congelator cu tensiunile din USL, nu o sa fiu eu cel care sa arunc in aer o intelegere politica cu liberali", a raspuns Geoana la Pro TV, intrebat de moderator daca va candida in 2014 la prezidentiale.

Geoana a spus ca nu poate sa nu constat ca exista o realitate politica pe care trebuie sa o respecte.

"Azi, din punct de vedere politic, si pentru 2013, USL are un candidat, PSD are un congres in care a stabilit ca avem un candidat, presedintele Victor Ponta sustine acest candidat. Oricat de mult ne-am dori eu, sau Sorin Oprescu, sa ajungem in pozitia pe care cred ca eu unul am si castigat-o in 2009, nu pot sa nu constat ca exista o realitate politica pe care trebuie sa o respectam", a mai spus Geoana.

  • Mircea Geoana: Sunt dispus sa preiau si sa duc in Parlament o noua Lege a finantarii partidelor

Senatorul PSD a mai declarat duminica la ProTV ca este dispus sa preia si sa sustina in Parlament o noua Lege a finantarii partidelor.

"Eu in continuare sunt dispus si am raspuns pozitiv apelului unor tineri juristi si oameni foarte activi in mediul civic si sunt dispus sa preiau si sa duc in Parlament o noua Lege a finantarii partidelor, care sa asigure democratizarea sistemului", a spus Geoana, potrivit Mediafax.

Senatorul PSD s-a referit la faptul ca legea in vigoare nu ofera posibilitatea finantarii candidatilor prin SMS sau click, cum este in SUA.

"Daca va exista suficient de mult sprijin public eu sunt convins ca o astfel de lege va ajunge in Parlament. Eu sunt dispus sa o sustin in Parlament", a spus Geoana.

El a mai aratat ca jurnalistii si publicul trebuie sa aiba acces la cheltuielile facute in timpul campaniei electorale, dar si la cele dintre campanii, si a vorbit despre introducerea prevederii ca o firma care contribuie la campanie sa nu poata face contracte cu statul o perioada determinata de timp.

"Tinerii juristi care au lucrat la un inceput de proiect de lege sugerau un mecanism in care o firma care contribuie la campanie, care sprijina un partid, un candidat, sa nu aiba voie doi ani sa faca contract cu statul", a mai spus Geoana.