Deputatul PDL Elena Udrea a declarat, sambata, la CNC, ca decizia sustinatorilor sai de a candida la functiile din conducerea partidului demonstreaza straduinta ca echipa PDL sa ramana una unita, ea aratand ca, daca s-ar fi dorit continuarea disidentei, atunci nu s-ar fi depus candidaturi. Monica Macovei a anuntat pe site-ul sau ca nu va participa la CNC, asa cum a anuntat si la Conventia Nationala Extraordinara, afirmand ca mesajele pe care le-a primit de la multi membri ai partidului se refereau la o schimbare totala, nu la o "cosmetizare".

Elena UdreaFoto: HotNews / Dan Popescu

"Faptul ca am decis sa sutinem inclusiv candidati fie dintre cei care au semnat pe motiunea mea, fie dintre cei care n-au semnat pe motiunea mea, dar care vor avea sustinerea nostra astazi arata tocmai dorinta noastra de unitate in partid, intr-un moment in care, uitati, inca mai pleaca colegi din PDL catre PNL", a spus Udrea, citata de Mediafax.

Ea a mentionat ca nu si-a pus problema unui raport de forte in BPN, dupa votul de sambata, si a aratat ca, daca s-ar fi dorit continuarea disidentei, atunci ar fi procedat similar lui Vasile Blaga in 2011, ramanand in afara BPN.

"Nu ne-am pus problema unui raport de forte in BPN pentru ca, daca am fi vrut sa continuam o dizidenta in partid sau sa ne luptam in partid, atunci nu candidam, ramaneam in afara BPN si faceam ce s-a facut in 2011 cand sustinatorii domnului Blaga nu au dorit sa intre in BPN", a spus Udrea.

Ea si-a exprimat speranta ca noua conducere a partidului, care se va alege sambata in ultima etapa, va face posibila unitatea partidului si va reusi sa opreasca plecarile din partid.

Monica Macovei a anuntat pe site-ul sau ca nu va participa la CNC, asa cum a anuntat si la Conventia Nationala Extraordinara, afirmand ca mesajele pe care le-a primit de la multi membri ai partidului se refereau la o schimbare totala, nu la o "cosmetizare".

"Decizia comuna a Reformistilor a fost sa nu candidam la sedinta de azi a CNC pentru nicio functie de conducere in partid, asa cum am anuntat si in seara in care s-a terminat Conventia Nationala Extrordinara. In perioada scursa de la Conventie si pana astazi, ziua sedintei CNC, nu am discutat despre nicio functie in conducerea PDL nici pentru mine, nici pentru vreunul dintre sustinatorii Motiunii Reformistii, fiind consecventi cu decizia pe care eu am anuntat-o acum doua saptamani.

Consider ca, atunci cand ajungi presedinte cu un scor atat de controversat, este bine sa iti formezi echipa din randul sustinatorilor si sa iti asumi responsabilitatea totala pentru directia pe care va merge partidul. Am vazut ca, pana la urma, celelalte doua ¬tabere¬ merg impreuna si, probabil, isi vor imparti proportional functiile.

Am decis sa nu particip la sedinta CNC si pentru ca mesajele pe care le-am primit de la multi membri PDL, la intalnirile din filiale, erau clare: vrem o schimbare totala, nu o cosmetizare; vrem o solutie radicala, vrem cu adevarat sa fim diferiti. Foarte multi dintre cei cu care am vorbit nu au fost insa delegati la Conventia Nationala. Este motivul pentru care optiunea lor nu s-a regasit in aceeasi masura in votul de la Conventie."

Ea precizeaza si ca, avand in vedere numarul mic de voturi pe care le-a primit la Conventia Nationala pentru conducerea partidului, nu are "dreptul moral" sa candideze pentru o functie in partid.