Lia Olguta Vasilescu (PSD), a declarat, miercuri seara, ca Laura Codruta Kovesi ar putea sa nu mai aiba aceleasi atributii ca Daniel Morar la conducerea DNA, dar a fost numita pentru ca in caz contrar Romania ar fi avut "toata Europa in cap".

Lia Olguta VasilescuFoto: Agerpres

"Exista varianta in care numim pe "X" si venea Traian Basescu si spunea nu. Ramaneam in continuare fara procuror si aveam toata Europa in cap, ca am vazut in vara ce bine stie Europa sa urle sau aveam varianta in care se duce Nitu la Parchetul General, se duce Kovesi la DNA si aici, parerea mea, ca ar putea sa fie lovitura de maestru, daca la DNA doamna Kovesi nu va mai avea atributiile pe care le avea Morar. Asadar, ar fi unu la unu scorul la procurori si ar ramane cu atributii limitate Kovesi, cu acceptul lui Traian Basescu. Din punctul meu de vedere cred ca aceasta a fost strategia si daca a fost asa este foarte buna si nu exista alta varianta", a declarat primarul Municipiului Craiova, citat de cotidianul Romania Libera.

Lia Olguta Vasilescu a precizat ca unii membri ai USL nu o vad pe Kovesi "nici portareasca la Justitie, daramite sefa", in conditiile in care fostul procuror general este "nefrecventabil".

"Kovesi nu ne place, este nefrecventabila, unii dintre noi nu am vedea-o nici portareasca la Justitie, daramite sefa, insa deocamdata suntem limitati de niste atributii constitutionale care ii revin direct presedintelui si din pacate el este Traian Basescu", a spus Vasilescu, care este si presedinte PSD Craiova.