Senatorul liberal Calin Popescu Tariceanu a comentat miercuri numirea fostului procuror general, Laura Codruta Kovesi, facuta miercuri de Victor Ponta, insa in loc sa se refere la functia de sef al Directiei Nationale Anticoruptie pentru care aceasta a fost propusa, el a vorbit despre o "reinnoire" a mandatului sau.

"Aceasta problema a desemnarii in mod repetat a dnei Kovesi mi se pare total nepotrivita, in primul rand tinand cont de slaba performanta la Parchetul General si inainte, nimic nu o face recomandabila pentru o reinnoire, pentru o incercare la un nou mandat. Este bine sa aducem oameni proaspeti. In al treilea rand, nu putem sa facem abstractie de aspectul politic, a functionat ca Procuror General in deplina obedienta in fata presedintelui Traian Basescu", a declarat fostul premier.

Laura Codruta Kovesi a fost propusa miercuri de premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justitiei, intr-o scrisoare adresata Consiliului Superior al Magistraturii, pentru functia de procuror-sef al DNA.