Catalin Tolontan, redactor-sef Gazeta Sporturilor (ziar ce apartine trustului detinut de Dan Voiculescu), scrie pe blogul sau ca masura de reducere la 9% a TVA-ului la paine, anuntata de ministrului conservator al Agriculturii Daniel Constantin, nu vizeaza scaderea pretului ci ajutorarea fabricilor, urmand ca de acest lucru sa beneficieze o firma detinuta de Dan Voiculescu.

Catalin TolontanFoto: HotNews.ro

'"Din punctul meu de vedere, eu cred ca vom avea venituri suplimentare la bugetul de stat, chiar cu un TVA mai mic, prin combaterea evaziunii fiscale. Obiectivul pe care il urmarim cu scaderea TVA de la 24% la 9% la paine, faina si grau destinat panificatiei, nu vizeaza neaparat ieftinirea painii", a afirmat ministrul.

Un unghi pe care media l-a scapat din vedere in aceste zile. 'Decizia de a scadea TVA de 9% la piine este un angajament politic pe care il vom aplica in ciuda opozitiei unor functionari din ministerul de finante', a declarat recent Daniel Constantin, ministrul agriculturii," scrie Tolontan.

"Numai ca aceasta decizie politica promovata de Daniel Constantin va favoriza economic o firma care poarta numele lui Dan Voiculescu. 'SMART FOOD SOLUTIONS S.R.L. este o companie noua pe piata romaneasca, ce face parte din Grupul Industrial Grivco', potrivit site-ului piinii Savoria, marca produsa incepind cu 2010 de 'cea mai moderna fabrica de toast din sud-estul Europei, investitie de 9 milioane de euro din fonduri europene'", mai precizeaza jurnalistul.

Tolontan explica in continuare legaturile dintre Voiculescu, Constantin si aceasta decizie. "Grivco este grupul fondat si controlat de Dan Voiculescu, al carui nume il si poarta. PC este partidul fondat de Dan Voiculescu si care l-a trimis pe Daniel Constantin in guvernul USL. Dan Constantin are datorii private catre Dan Voiculescu, in urma unui imprumut. Cind am scris repetat ca Dan Voiculescu, in calitate de politician, om de afaceri si detinator de media, detine o forta disproportionata pentru o societate democratica, afirmatia nu avea in spate nici un motiv ascuns, nici un conflict, ci doar inevitabilitatea unor astfel de situatii, precum reducerea TVA-ului la piine".

Tolontan admite in final ca desi lucreaza la o publicatie detinuta de familia Voiculescu, opinia sa este libera.