Partidul Conservator, controlat de Dan Voiculescu, a cerut o intalnire de urgenta a conducerii USL, anunta Antena 3. Convocarea conducerii USL vine la o ora dupa ce premierul Ponta a facut propuneri oficiale pentru sefia DNA si Parchetului General, nominalizand-o pe Laura Codruta Kovesi pentru DNA.

Dan VoiculescuFoto: Agerpres

Liberalii, dar si gurile de tun ale Antenei 3 - post controlat de Voiculescu - l-au atacat pe Ponta in ultimele zile pentru aceste numiri, reprosandu-i o intelegere subterana cu presedintele Traian Basescu. Crin Antonescu a enuntat chiar posibilitatea ruperii USL. Si Daniel Morar, seful interimat al Parchetului General si membru in sectia de procurori a CSM, a respins propunerea Laurei Kovesi la DNA, motivand ca nu are experienta anticoruptie.

Interesul lui Dan Voiculescu legat de numirile din Justitiei (manifestat atat prin politica editoriala a Antenei 3, cat si prin intermediul partenerilor politici din PNL) este explicat prin situatia delicata a liderului informal al PC. Voiculescu este trimis in judecata intr-un dosar de coruptie instrumentat de DNA si a demisionat de trei ori din Senat pentru a taragana o solutie finala in proces.

Reamintim ca liderul PNL, Crin Antonescu, le-a spus miercuri dimineata jurnalistilor ca la sediul USL va avea loc o conferinta de presa la ora 11.30.

Comunicatul prin care Partidul Conservator cere intalnire a conducerii USL:

Referitor la dezbaterile publice privind numirea Procurorului General şi Procurorului Şef al Direcţie Naţionale Anticorupţie, Partidul Conservator consideră că Uniunea Social Liberală are voinţa şi capacitatea a-şi respecta, în egală masură, atât angajamentele asumate în raport cu cetăţenii români, care i-au acordat încrederea, legitimitatea de a guverna şi un mandat pentru o schimbare profundă, cât şi obiectivele agreate împreună cu partenerii europeni.

În acest sens, PC propune partenerilor din USL o întîlnire oficială, în decursul acestei zile, pentru a identifica o abordare reponsabilă, care să concilieze opiniile diferite şi să asigure o poziţie unitară şi transparentă a Uniunii.

Vom reveni cu amanunte