Premierul Victor Ponta a declarat luni ca "procurorii nu se pun nici la PSD, nici la PNL", ci eventual "la Antena 3", referindu-se la discutia de vineri la emisiunea realizata de Dana Grecu si Radu Tudor, cand premierul a declarat ca nu primeste "lectii de antibasism" si ca nu exclude niciun nume la sefia DNA in afara de Daniel Morar.

"Nu avem o astfel de discutie, procurorii nu se pun nici la PSD, nici la PNL. Daca e, ii punem la Antena 3. Am vazut ca era o ingrijorare mare si am vrut sa lamuresc", a declarat Ponta luni dimineata, inaintea sedintei BPN al PSD.

In emisiunea de vineri, cei doi realizatori au insistat pe tema numirii procurorilor si relatiei lui Ponta cu Traian Basescu.

In urma discutiei de vineri, presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, tot la Antena 3 in emisiunea lui Radu Tudor, ca in cazul in care premierul Victor Ponta o va desemna pe Codruta Kovesi la sefia DNA, se pune intrebarea ce se intampla in continuare, adica daca se rupe USL, el spunand ca "poate e si asta o varianta", desi are indoieli.

El a sustinut de asemenea ca acordul de coabitare dintre premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu nu poate merge mai departe, deoarece compromisurile nu sunt calea pentru atingerea dezideratelor USL, in pofida presiunii CE in chestiunea procurorilor.