Premierul Victor Ponta a afirmat joi seara, la Romania TV, ca amenintarea lui Traian Basescu privind un eventual apel la populatie pentru boicotarea Constitutiei este iresponsabila.

Primul ministru a afirmat ca presedintele a spus un "singur lucru important" in interviul acordat miercuri seara pentru B1 TV, atunci cand seful statului a afirmat: "Daca nu se respecta conditia privind parlament unicameral cu 300 de membri, eu voi fi public unul dintre cei care ii va indemna pe romani sa nu mearga la vot".

"Critic cu toata taria" aceasta afirmatie, a spus premierul, pe care a caracterizat-o drept "iresponsabila".

"Ramanem 20 de ani cu o Constitutie care si-a dovedit punctele slabe doar pentru ca nu vrea dl Basescu?", s-a intrebat el, adaugand ca a gasit si un slogan pentru mobilizarea populatiei sa vina la vot: "Veniti sa votati impotriva a ce v-a spus presedintele si va garantez ca vom avea cvorum".

"Apelul de aseara se inscrie intr-un tip de sabotaj la procesul de modernizare a Romaniei", a continuat Victor Ponta, afirmand ca presedintele merge pe logica "Nu vrea sa se mai shimbe nimic din vremurile mele, sa ramaneti ca vremea lui Basescu". "Or, lucrurile au mers prost", a comentat premierul.