Senatorul Mihai Razvan Ungureanu, liderul Fortei Civice, a criticat municipalitatea ieseana ca a taiat teii din centrul Iasiului, care reprezentau o emblema orasului, si ca i-a inlocuit cu salcami japonezi, relateaza Agerpres.

Mihai Razvan Ungureanu spune ca orasul sau natal arata ca "un cap batran care si-a pierdut parul" dupa taierea teilor de pe bulevardul Stefan cel Mare.

"Sunt nascut aici, la Iasi. Pana la varsta de 28 de ani am locuit aici. In continuare tot aici locuieste familia mea, dar si cea a sotiei mele. Cand am auzit prima data ca teii de pe bulevardul Stefan cel Mare au fost inlocuiti, am crezut ca e o gluma proasta. Nu-mi pot imagina Iasiul fara tei. Stiu ce inseamna luna mai cand Iasiul este plin de aroma teilor. Pentru asta nu este nevoie sa stii lirica lui Eminescu, e nevoie doar sa te plimbi prin Copou", a spus Mihai Razvan Ungureanu joi intr-o conferinta de presa.

In opinia sa, arborii care au fost plantati in locul teilor fac Iasiul sa arate ca "ca un oras de parter si etajul I".

'Prin taierea teilor, Iasiul a devenit un oras dezbracat. Ultima oara, prin noiembrie, am spus ca Iasiul este un oras gri. Atunci domnul Nichita (primarul Iasiului, n.r.) s-a suparat pe mine. Ei, acum se va supara iar pe mine", a mai spus Mihai Razvan Ungureanu.

El a precizat ca desi nu este parlamentar de Iasi, va fi un senator al Iasiului preocupat de rezolvarea problemelor urbei si ale cetatenilor.

Mihai Razvan Ungureanu s-a aflat joi la Iasi pentru a se intalni cu membrii filialei Fortei Civice si cu simpatizantii acestei formatiuni.