Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretul prin care a luat act de demisia Monei Pivniceru din functia de ministru al Justitiei si decretul de numire a premierului Victor Ponta ca ministru interimar, informeaza Administratia Prezidentiala.

Mona Pivniceru, validata pentru un post de judecator la Curtea Constitutionala, si-a prezentat miercuri demisia din functia de ministru al Justitiei, a anuntat premierul Victor Ponta.

Seful Guvernului a precizat ca in cursul serii de miercuri sau joi presedintele Traian Basescu va semna decretul prin care il va desemna pe seful Guvernului interimar la Justitie.

"Da, mi-a inaintat demisia, insa toate documentele adoptate astazi - ordonante, hotarari de Guvern, care poarta avizul ministrului Justitiei, vor fi publicate in Monitorul Oficial, ca sa produca efecte juridice, dupa care vor aparea in MO demisia doamnei Pivniceru si decretul presedintelui de numire a mea ca ministru interimar, pe care probabil il va semna asta seara sau maine", a afirmat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Premierul a explicat ca aceasta succesiune se impune pentru ca legalitatea documentelor adoptate la sedinta saptamanala de Guvern, cu avizul ministrului de Justitie, sa nu fie afectata.

Ponta se va intalni saptamana viitoare cu presedintele Traian Basescu pentru a discuta despre numirea noilor sefi ai Directiei Nationale Anticoruptie si Parchetului General. Anuntul a fost facut de Victor Ponta, la finalul sedintei Guvernului de miercuri. Ponta a mai spus ca ar putea discuta marti cu reprezentantii sectiei de procurori de la Consiliul Superior al Magistraturii despre viitoarele numiri. "Tot luni sau marti o sa ma vad si cu presedintele", a precizat Ponta.

Presedintele CSM, Oana Schmidt-Haineala, a declarat ca intalnirea cu premierul Victor Ponta in chestiunea propunerii procurorilor sefi pentru Parchet si DNA va avea loc marti la ora 11.00, discutiile cu premierul avand in vedere calitatea acestui de ministru interimat al Justitiei.

Ea a mai sustinut ca din punct de vedere constitutional nu exista nicio diferenta in cazul atributiilor ministrului Justitiei in functie si a celui interimar, Ponta avand posibilitatea de a propune procurorii sefi pentru Parchet si DNA.