"Scenariul cel mai probabil pare a fi repetarea tentativei de demitere a presedintelui Basescu in vara acestui an. Totodata, merita precizat ca acest scenariu nu este unicul posibil", scrie Vocea Rusiei intr-un articol intitulat "A doua suspendare a lui Traian Basescu", in care trece in revista argumentele pro si contra unei "asemenea manevre politice".

Vocea Rusiei aminteste ca "Congresul PDL si implicarea directa a lui Traian Basescu in lupta pentru putere din interiorul acestuia partid au oferit unor membri marcanti ai USL posibilitatea sa lanseze ideea repetarii suspendarii presedintelui. Liderii USL s-au repezit sa calmeze spiritele si s-au distantat de aceasta initiativa. Ramane de vazut daca aceasta distantare este una permanenta sau temporara."

In opinia jurnalistilor de la Vocea Rusiei, argumentele contra suspendarii lui Traian Basescu ar fi esecul USL din vara trecuta, dar si faptul ca, in conditiile in care listele electorale sunt nemodificate, o noua suspendare nu are sens. Totusi, "Surse de la Bucuresti sustin ca actualizarea listelor va fi pregatita si finalizata in iunie."

Un argument pro ar fi acela ca, in conditii de criza si de crestere a nemultumirii populatiei, Victor Ponta "are de ales intre a fi tinta maniei populare si directionarea dibace a acestei manii in directia lui Traian Basescu".

Un alt argument pro ar fi acela ca "Traian Basescu nu mai poate miza pe sprijinul extern de odinioara. In conditiile acutizarii crizei economice, birocratii europeni sunt preocupati de supravietuirea proprie", iar "Faptul ca Hillary Clinton a plecat din pozitia de secretar de stat al SUA constituie un alt element favorabil repetarii suspendarii."