Seful Cancelariei prezidentiale, Cristian Diaconescu, vorbeste despre Fundatia "Miscarea Populara" ca fiind un demers la nivelul societatii romanesti, "dincolo de sistemul politic, dincolo de lupta sterila intre diverse partide, fractiuni sau asa-zise personalitati", mentionand ca "politicienii au vorbit destul", transmite Agerpres.

"Fundatia Miscarea Populara reprezinta intr-adevar vehiculul catre societate si ne-am propus ca prin acest cadru de dialog sa asiguram antrenarea tuturor celor care au ceva de spus in legatura atat cu prezentul, cat si cu viitorul societatii romanesti. Politicienii au vorbit destul. Ei vorbesc in Parlament, vorbesc la televizor, vorbesc in Guvern si fac destul de putin. Este, in acest moment, nevoie ca dvs, cei care aveti ceva de spus in legatura cu aceasta tara, in legatura cu viitorul ei, viitor care inseamna si soarta copiilor nostri, sa va faceti auzita vocea", transmite Diaconescu, marti, intr-un mesaj video postat pe pagina de Facebook intitulat "Miscarea Populara".

El le-a multumit celor care au trimis mesaje de incurajare si celor care si-au exprimat dorinta de a face parte din 'acest demers la nivelul societatii romanesti, dincolo de sistemul politic, dincolo de lupta sterila intre diverse partide, fractiuni sau asa-zise personalitati'.

Diaconescu a mai informat ca cei interesati pot gasi cererile de aderare la "Miscarea Populara" pe blogul sau personal.

"Sunt absolut convins ca impreuna cum reusi", mai spune seful Cancelariei prezidentiale.

Poza de profil a paginii de Facebook "Miscarea Populara" reprezinta steagul Romaniei, sub care scrie '"Political Organization. Miscarea Populara, noua miscare de dreapta din Romania".

Luni, consilierul prezidential Cristian Diaconescu a anuntat initierea procedurilor, impreuna cu "colegii sai", pentru infiintarea Fundatiei "Miscarea Populara".

"Astazi am decis, impreuna cu colegii mei, sa initiem procedurile pentru infiintarea Fundatiei ''Miscarea Populara''. Stiu ca acest subiect va capta atentia presei romanesti si a opiniei publice deopotriva - semn ca noua noastra forma de expresie, care isi propune sa promoveze valorile de centru-dreapta, este asteptata atat ca noua platforma socio-politica, dar si un real catalizator pentru implicarea societatii romanesti in elaborarea si implementarea deciziilor majore care ne privesc", scria Diaconescu, pe blogul sau personal.

Potrivit sefului Cancelariei prezidentiale, principalele obiective ale "Miscarii Populare" sunt: modernizarea Romaniei, pastrarea orientarii proeuropene si proatlantice ca unica solutie pentru Romania, reforma constitutionala, stimularea clasei de mijloc, locuri de munca pentru tineret, criterii de integritate pentru o clasa politica adaptata la valorile Uniunii Europene, reformarea sistemului de educatie orientat spre performanta, stat de drept eficient bazat pe principii constitutionale solide.

Promovarea culturii romanesti, precum si stimularea afirmarii tinerelor talente, stimularea elaborarii unor strategii pentru dezvoltarea agriculturii, industriei IT si a turismului prin consultarea categoriilor profesionale specializate, precum si dialogul continuu cu romanii care traiesc in afara granitelor si identificarea oportunitatilor pentru incurajarea acestora de a reveni acasa sunt si ele obiective anuntate de Cristian Diaconescu.

"Miscarea Populara" va avea in vedere si strategii vizand "incurajarea tinerilor care au studiat in strainatate pentru a-si pune competentele in slujba Romaniei".

Consilierul presedintelui Traian Basescu mai precizeaza ca in actele constitutive ale fundatiei vor fi enuntate o serie de programe si strategii care vizeaza dezvoltarea societatii romanesti, in ansamblu, cu accent pe oferirea de oportunitati pentru clasa mijlocie si tineret, ca principale forte motrice pentru progresul tarii noastre.

"Misiunea acestei fundatii este deschisa tuturor celor care doresc sa promoveze o Romanie moderna", mai scrie Diaconescu.

Denumirea de "Miscarea Populara" a fost inregistrata, in trecut, de catre fiica cea mare a presedintelui, Ioana Basescu, la OSIM.