Primarul orasului Constanta, Radu Mazare, a declarat marti, la finalul sedintei Consiliului Local Municipal Constanta, ca relatia sa cu premierul Victor Ponta este buna "deocamdata". "Sa vedem ce facem cu Portul Constanta", a subliniat edilul, lasand sa se inteleaga ca aceasta relatie depinde de trecerea Portului sub controlul administratiei publice locale, relateaza Ziua de Constanta.

In octombrie anul trecut, Radu Mazare si-a exprimat public dorinta de preluare a controlului asupra Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, sustinand ca Executivul ar fi de acord cu acest plan. "Este o vointa politica a USL si un acord discutat intre mine si premier", spunea Mazare pe 10 octombrie 2012.

Dupa doua saptamani, un proiect de lege initiat de mai multi parlamentari apropiati lui Radu Mazare confirma intentia liderului PSD Constanta de a prelua controlul asupra uneia dintre companiile strategice.

Proiectul depus la Parlament prevede transmiterea fara plata a 55% din actiunile Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta S.A. (CNAPM) catre cinci unitati administrativ-teritoriale locale, partea leului urmand a fi luata de Consiliul Local Constanta.

  • Citeste aici care este miza acestui transfer si cat de valoroasa este compania