Liderul PSD Victor Ponta a fost intrebat ce parere are despre trecerea la PNL a 70 de democrat-liberali din Mehedinti, el aratand ca PNL are dreptul legitim de a se consolida ca principal partid de centru-dreapta si ca, in situatia in care e PDL, exista varianta de a-i lua la pachet sau ca la REMAT.

"Eu am discutat de multe ori cu domnul Antonescu despre dreptul legitim al PNL de a-si consolida pozitia de principal, daca nu unic, dar macar principal partid de centru-dreapta. Acum, in situatia in care e PDL, exista varianta de a-i lua la pachet sau de a-i lua ca la REMAT, pe piese. Inteleg ca se merge pe sistemul REMAT cu PDL, cate o piesa aici, de care ai nevoie. Asa incat sa nu ma puneti sa plang de mila PDL, ca eu cred ca patesc ceea ce merita pentru ceea ce au facut in ultimii ani", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Intrebat daca se incearca ruperea PDL in acest moment, Ponta a raspuns: "Mai exista un PDL nerupt sau ce?".

Ponta a mai spus, raspunzand unei alte intrebari, ca presedintele PSD Mehedinti, Adrian Duicu, are tot dreptul sa fie nemultumit de aceste treceri ale democrat-liberalilor la PNL.

"E normal sa nu fie multumit, din moment ce s-a batut cu ei in campanie, si nu s-a batut, ci i-a batut. E o realitate politica. E dreptul PNL. E un lucru bun ca in 2016 sa avem doar doua mari partide importante - UDMR ramane, sigur - dar e dreptul PNL de a se consolida pe scena de centru-dreapta", a spus Ponta.

Victor Ponta: Diaconescu, fost pesedist, si un procuror ceausist reformeaza dreapta; e un caraghioslac

Victor Ponta a catalogat de asemenea drept un "caraghioslac" faptul ca fostul pesedist Cristian Diaconescu si un fost procuror ceausist vorbesc acum despre dreapta romaneasca si vor sa o reformeze, el aratand ca dreapta inseamna, azi, PNL.

"Nu pot sa nu consider caraghios faptul ca cei care vorbesc toata ziua de dreapta ba e o tanara speranta de la UTC, ba e un fost coleg de la PSD. Mie mi se pare extrem de caraghios cum toti oamenii de la PCR, de la PSD sunt reformatorii dreptei. Hai sa fim seriosi. Dreapta inseamna azi PNL. Asta e realitatea si cred ca e bine asa", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Interbat daca nu da nicio sansa Miscarii Populare, Ponta a raspuns: "Poate ceva de stanga, ca stiu ca domnul Diaconescu acum doi ani facuse UNPR sa-l inscrie in PES".

"Sunt niste caraghiosi. Diaconescu a fost un om cu care am colaborat foarte bine si pe care il consider in continuare un om de stanga. Faptul ca vrea sa reformeze dreapta, fiind om de stanga, tine de farmecul asa-zisei drepte din Romania", a spus Ponta.

El s-a referit si la Monica Macovei, initiatoarea motiunii "Reformistii" de la Conventia PDL, fara insa a-i pronunta si numele.

"Mai e o doamna care a fost procuror pe vremea lui Ceausescu, nu ca mine pe vremea lui Constantinescu. Doamna de pe vremea lui Ceausescu, procurorul lui Ceausescu, vrea sa reformeze dreapta. E un caraghioslac general. Sigur ca PNL profita de acest caraghioslac si face foarte bine si ma bucur pentru ei. Sunt partenerii mei, vor fi adversarii mei la un moment dat, in 2016, dar tot ma bucur", a mai spus Ponta.