Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, marti, ca dupa modelul ministrului Justitiei Mona Pivniceru, care isi va da demisia din functie ca urmare a numirii intr-un post de judecator la Curtea Contitutionala, si Daniel Morar ar trebui sa demisioneze de la sefia Parchetului, transmite Mediafax.

"E posibil chiar maine (miercuri - n.r.), din cate am inteles dintr-o discutie pe care am purtat-o si cu domnia sa si cu premierul, sa se retraga, sa demisioneze din Ministerul Justitiei, ceea ce ma gandesc acum, apropo, ar putea face si domnul Daniel Morar odata desemnat judecator la Curtea Constitutionala, din functia de prim-procuror adjunct", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a mentionat ca decizia Monei Pivniceru de a se retrage de la Justitie arata "o anumita viziune in ceea ce inseamna tinuta si principiile acestor posturi".

In ceea ce priveste preluarea interimatului la Ministerul Justitiei de catre premier, liderul PNL a mentionat ca pe acesta il recomanda "experienta", insa interimatul ar trebui sa fie cat mai scurt.

Mona Pivniceru si Daniel Morar au fost numiti judecatori la Curtea Constitutionala, pe locurile unor judecatori ale caror mandate expira in luna iunie.

Luni, Daniel Morar a fost numit de catre presedintele Traian Basescu in functia de judecator la CCR, pentru un mandat de 9 ani.

Marti, Mona Pivniceru, propusa de PNL, a fost numita judecator la Curtea Constitutionala in urma votului dat de plenul Senatului.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a prelungit cu sase luni mandatul lui Daniel Morar de prim-adjunct al procurorului general al Romaniei, care ar urma sa expire la 2 aprilie. Decizia a fost luata luni, in sedinta Sectiei pentru procurori a CSM, la care s-a discutat detasarea lui Morar de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj, cu grad profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), in functia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa ICCJ.