Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, marti, ca nu isi va da demisia din functie decat atunci cand va gresi, transmite Agerpres. El a mai spus ca presedintele Traian Basescu are probleme cu persoana sa de multi ani, el aratand ca ramane de vazut care "pica" primul si adaugand ca "nu mor caii cand vor cainii".

"Nu (imi voi da demisia -n.r). Eu imi dau demisia atunci cand gresesc. Nu consider ca am gresit cu nimic si dincolo de toate credeti-ma sunt atat de multe lucruri importante de facut la ministerul Transporturilor incat nu am timp de copilarii sau eventual facaturi", a precizat Fenechiu, la Palatul Parlamentului.

El a spus despre termenul dat de presedintele Traian Basescu de a demisiona pana la 30 aprilie de la conducerea Ministerul Transporturilor ca "nu mor caii cand vor cainii".

"Odata la doua saptamani apare domnul Basescu si spune acest lucru, nu? Pai nu mor caii cand vor cainii, ce sa facem? Domnul Basescu are probleme cu mine de multi ani. O sa vedem care pica primul", a afirmat ministrul Transporturilor, potrivit Mediafax.

El a aratat ca, in cazul unei decizii favorabile a instantei in cazul sau, va ramane ministru, iar, in cazul unei decizii nefavorabile, va "pleca acasa".

Presedintele Traian Basescu le-a trimis, luni, o scrisoare comuna presedintelui Senatului, Crin Antonescu, presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea si premierului Victor Ponta, in care propune o serie de termene clare pentru respectarea recomandarilor cuprinse in Raportul MCV. Printre urgentele semnalate de seful statului se numara adoptarea noului Statut al deputatilor si senatorilor "cu respectarea standardelor legale si morale europene", "asigurarea protectiei adecvate pentru sistemul judiciar si institutiile anticoruptie impotriva presiunilor nejustificate de orice natura", desemnarea noilor sefi ai Parchetului General si DNA.

In scrisoare, seful statului cere totodata si "revocarea membrilor Guvernului care fac obiectul unor actiuni in instanta pentru fapte penale". Termenul limita acordat de Traian Basescu este data de 30 aprilie.

  • Victor Ponta: Fenechiu va raspunde politic daca nu indeplineste obiectivele privind POS Transport si CFR Marfa

La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat marti ca nu are in vedere nicio remaniere si ca Relu Fenechiu va pleca din Guvern doar dupa ce un judecator se pronuta in prima instanta asupra vinovatiei acestuia. Potrivit premierului, ministrul Transporturilor are doua obiective strategice in perioada urmatoare, care sunt legate de deblocarea POS Transporturi si privatizarea CFR Marfa, punctand ca daca acesta le va indeplini il va lauda, iar in caz contrar va raspunde politic.

"Fenechiu are din partea mea doua responsabilitati majore in perioada imediat urmatoare. In primul rand, deblocarea POS pe Transport, presuspendat de UE din cauza contractelor frauduloase - cel cu Iordache este cunoscut - incheiate de catre Guvernul PDL. Asta este primul obiectiv strategic. Al doilea este privatizarea CFR Marfa, trecuta in acordul cu FMI de catre Guvernul PDL al domnului Boc", a spus Ponta, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

El a precizat ca il va lauda pe Fenechiu daca va reusi sa indeplineasca cele doua obiective fixate, subliniind ca in caz contrar acesta va raspunde politic.

"Domnul Fenechiu are doua lucruri importante de facut si foarte grele si foarte complicate si foarte controversate, amandoua venind de la PDL. Programul pe Transport ne-a fost blocat pentru contractele incheiate de doamna Boagiu, CFR Marfa a fost trecut de catre Boc si Ungureanu in acordul cu FMI. Cat timp isi face aceste doua sarcini esentiale nu pot decat sa-l laud. Nu si le face, sigur va raspunde politic", a afirmat premierul.

Victor Ponta a reiterat faptul ca Fenechiu va pleca din Guvern "in primul minut" dupa ce un judecator se pronunta in prima instanta asupra vinovatiei acestuia.

Pe de alta parte, Ponta a infirmat zvonurile aparute in presa legate de remanierea lui Fenechiu, precizeaza Mediafax.

"Nu se pregateste, nu am eu in vedere, astazi, zilele acestea, niciun fel de remaniere, cu atat mai putin rocada sau orice altceva. Singurul minister unde urmeaza sa luam o decizie este Ministerul Justitiei. Imi pare rau ca va dezamagesc, deci e concluziv, nu fac nicio alta, nu am in vedere in acest moment, nu stiu ce se intampla maine sau poimane, ceva neasteptat, dar nu am in vedere niciun fel de remaniere sau rocada cu exceptia situatiei de la Ministerul Justitiei", a aratat Ponta.