Premierul Victor Ponta a declarat luni ca la modificarea Constitutiei nu va fi schimbat nimic in capitolul referitor la Curtea Constitutionala a Romaniei decat cu acordul tuturor partilor: "Vreau la modificarea Constitutiei sa fim foarte, foarte prudenti si atenti daca umblam sau schimbam ceva la CCR pentru ca imediat fripturistii de serviciu vor sari sa ne acuze ca vrem sa facem ceva CCR. Nu vreau sa facem nimic rau. Daca exista un acord al tuturor partilor, inclusiv al Curtii, legat de imbunatatiri, facem, daca nu, nu. Pentru ca nu am nevoie sa mai dau subiecte scandalagiilor", a afirmat Victor Ponta, dupa participarea la sedinta grupului PSD din Senat, potrivit Agerpres.

Intrebat daca agreeaza propunerea ministrului Justitiei, Mona Pivniceru, referitoare la schimbarea componentei CCR cu cate trei reprezentanti ai fiecarei puteri din stat, Victor Ponta a spus ca 'sunt niste variante incepand din 2016''. ''Poate fi o solutie buna. Poate fi o solutie cea pe care am spus-o mai demult si la care tin - aceea de a restrange aria celor care pot sa ocupe aceasta functie - de exemplu doar la magistratii de la ICCJ", a precizat premierul.

Referitor la inlocuitorul Monei Pivniceru la Ministerul Justitiei dupa numirea acesteia la CCR, Ponta a refuzat sa avanseze vreo varianta, inclusiv aceea de a prerelua el interimatul: "Dupa ce se va vota in Senat, dupa ce e vacant locul, domnul Antonescu si cu mine vom discuta cine vine la Justitie. Nu stiu (despre interimat, n.red.) sa va spun in acest moment".

De asemenea, el a afirmat ca in privinta ocuparii functiei de procuror general pe care si-ar fi dorit-o va ramane cu "dorinta neimplinita".